2024.04.26, Péntek

Hirdetés

A megújuló bekötőútja mellett a mérete is nagyot ugrik a nyíregyházi ipari parknak
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A megújuló bekötőútja mellett a mérete is nagyot ugrik a nyíregyházi ipari parknak

mti, magyarepitok.hu

2022.05.12. 18:36 - Hegedűs Gergely

Korábban a Colas által elnyert útfejlesztésről számoltunk be, most az átfogó fejlesztés további részletei derültek ki.

Hirdetés

Kormányzati segítséggel mintegy 43 milliárd forintot fordít déli ipari parkjának bővítésére, illetve a terület villamosenergia-infrastruktúrájának kiépítésére Nyíregyháza - közölte a nagyváros polgármestere sajtótájékoztatón.


Jelentős bővítés vár az ipari parkra

Kovács Ferenc a jelenleg 123 hektár nagyságú ipari park kibővítésével kapcsolatban elmondta, a beruházás első körében 20,2 milliárd forintos központi költségvetési forrásból 423 hektár földterületet vásárolt az önkormányzat. A termőföldként vásárolt területeket átminősítették, júliusban befejeződnek az ezzel kapcsolatos talajvizsgálatok és lőszermentesítés, ezzel párhuzamosan pedig elkezdte az önkormányzat egy, a parkot érintő fejlesztési koncepcióterv kidolgozását.

Ahogy azt áprilisban jeleztük, szintén a terület fejlesztését segíti az ipari parkba vezető Nyugati 1. u. nevet viselő úton az útburkolat teljes körű felújítása, szabványosítása, megerősítése és szélesítése. A Colas Út Zrt. kivitelezésében a 35130-as közúti jelet viselő bekötőút közel 1 kilométeres szakaszon újul meg, eközben az Érpataki-főfolyás feletti hidat is szélesítik.


A szükséges villamosenergia-ellátás is kiépül

A mostani sajtótájékoztatón az is kiderült, komoly befektetői tárgyalások vannak folyamatban, ezek közül kettő már az utolsó stádiumhoz érkezett, ezért a területszerzés mellett a közművek kiépítése egyaránt fontos cél - jelezte a városvezető. Kovács Ferenc elmondta, az ipari terület fejlesztésére egy múlt héten megjelent kormányrendelet 22,7 milliárd forintot biztosít, amiből a villamosenergia-ellátás fog kiépülni: az összeg összesen 557 MW villamosenergia-kapacitás tervezésére, illetve ebből 188 MW kivitelezésére fordítható.

A fejlesztési támogatásból 7,3 milliárd forintot a nyíregyházi önkormányzat közvetlenül kap majd meg, a fennmaradó részt a kiépítésben részt vevő fejlesztő áramcégek használnak fel a megvalósításra - fűzte hozzá.

Megjegyezte, a park fejlesztése a közművesítés további fázisaival, például utak építésével, az internet- és vízellátás megvalósításával fog folytatódni a következő években.

Mi épül?ColasNyíregyházaipari park

Hírlevél

Hirdetés