2024.04.18, Csütörtök
A MOL Campus közvetlen szomszédságában kivitelezett óvodát a Market

A MOL Campus közvetlen szomszédságában kivitelezett óvodát a Market

magyarepitok.hu

2022.09.21. 08:01 - Hegedűs Gergely

Szűk keretek között kellett újragondolni a 100 fős óvoda működési rendszerét.

Hirdetés

A Market Építő Zrt. négycsoportos, 100 férőhelyes óvodát alakított ki a MOL Campus közvetlen szomszédságában, egy lakóépület földszintjén – adta hírül a magyar magasépítő cég a közösségi oldalán. A projekt a Kopaszi-gátnál épülő új városnegyed, a BudaPart fejlesztésének keretében valósult meg: a Property Market Kft. beruházássorozata 2016-ban indult, az ütemeit a Market Építő Zrt. kivitelezi.

A most szóban forgó Égigérő Óvoda a Kopaszi-gát szomszédságában, a MOL Campus közvetlen közelében, egy 264 lakásos lakóépület földszintjén kapott helyet. Az intézményben a csoportszobák egyik fő karakterét a nagy, udvarra néző üvegfal adta. A legnagyobb kihívást a helyszíni adottságok jelentették.

„A szerkezetkész kubatúra meghatározta a funkcionális mozgásteret, emiatt szűk keretek között kellett újragondolnunk a 100 fős óvoda működési rendszerét”

– olvasható a Market Építő közösségi posztjában.


A 15 perces város koncepciója számos szolgáltatást biztosít

A városnegyed-fejlesztésről legutóbb augusztusban írtunk, amikor egyharmadához érkezett: az első két ütemét már lezárták, 1100 lakást értékesítettek, az első két irodaépületet és az első öt lakóházat már birtokba is vették a lakók és a bérlők. Ezzel párhuzamosan befejező fázisába érkezett a közszolgáltató intézményeket is magába foglaló lakóépület megvalósítása.

A BudaPart területén pár éven belül több tízezer ember dolgozik és lakik majd. Ehhez kapcsolódik a „15 perces város” koncepciója, amely biztosítja, hogy helyben megtalálják a bölcsődét, óvodát, orvosi rendelőt. A tervek szerint egy óvoda két bölcsőde és orvosi rendelő is lesz a területen. A fejlesztésben egy 600 négyzetméteres, többgenerációs játszóteret is kialakítanak, továbbá 20 hektárnyi park is épül.

Mindemellett a városnegyed fejlesztésének jelentős részét képviseli a MOL Campus projektje, melynek kivitelezése immár 95 százalékos készültségnél tart. A magyar óriásvállalat új központjának generálkivitelezését szintén a Market Építő Zrt. végzi, az építkezésén a cég leányvállalata, a Moratus Kft. a szerkezetépítési munkákat látja el, a komplex mélyépítési feladatainak megvalósításáért pedig a Market megbízásából, a BAUER Magyarország Speciális Mélyépítő Kft. felelt.

Mi épül?Market Építő Zrt.BudaPartóvodafejlesztésProperty Market Kft.MOL CampusMoratus Kft.Bauer Magyarország Speciális Mélyépítő Kft.

Hírlevél

Hirdetés