2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Átadták a Sportkórház felújított épületrészét Budán
Fotók: MTI/Illyés Tibor

Átadták a Sportkórház felújított épületrészét Budán

mti, nemzetisport.hu, magyarepitok.hu

2022.10.13. 17:13 - Szabó Ákos

Az idén hetvenéves intézet megújult területén modern orvostechnikai eszközökkel tudják majd kiszolgálni a hazai sport- és általános egészségügy igényeit, a több részletben megvalósuló projektben a ZÁÉV munkájával történt jelentős előre haladás.

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között adták át a Sportkórház (hivatalos nevén az Országos Sportegészségügyi Intézet) járóbeteg szakrendelői és válogatott kereteket ellátó részlegének felújított épületrészét a fővárosi Karolina úton. Mint korábban megírtuk, a kivitelezést a ZÁÉV Zrt. végzi, ennek köszönhetően történt most jelentős előre lépés a magyar sportorvoslásban.

Az idén hetvenéves intézet gazdagodását köszöntő eseményen elhangzott: az új részlegben

  • modern diagnosztikai eszközök,
  • innovatív műtéti technológiák
  • és hatékony rehabilitációs módszerek

segítik a jövőben a bajnokok gyors gyógyulását.

 

 

Jubileumi évben adták át az épületet

A számos olimpiai, világ- és Európa-bajnokot, a sport- és politikai közélet több szereplőjét is felvonultató ünnepségen Soós Ágnes főigazgató főorvos kifejtette: az erős Sportkórházra a sportolókért, a sportoló nemzetért van szükség, majd köszönetet mondott a kormányzatnak a legmodernebb technika beszerzését lehetővé tevő támogatásért.

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, Schmidt Ádám beszédében kiemelte, a Sportkórház éppen hetvenéves, így külön öröm, hogy egy ilyen jeles jubileum alkalmával adják át a felújított épületrészt.

A nagyszerű magyar sportsikerek eléréséhez elengedhetetlen feltétel a megfelelő sportegészségügyi támogatás, ez ugyanis a magyar sport egyik alapköve

- fejtette ki.  

 

 

Fejlődik a sportegészségügyi infrastruktúra

„Ahhoz, hogy egy olimpián, világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon a legjobbjukat tudják nyújtani a versenyzőink, a kiváló orvos szakemberek mellett egy minden igényt kielégítő, fejlett sportegészségügyi infrastruktúrára is feltétlen szükség van. Ez utóbbinak a megteremtéséhez kerültünk most egy lépéssel közelebb”

- fogalmazott.

Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok vívó, a Magyar Olimpiai Bizottság egykori első embere és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, jelenleg tiszteletbeli tagja személyes hangvételű visszaemlékezésében méltatta a Sportkórház hét évtizedes tevékenységét, orvosait, és igaz alapvetésként idézte az intézmény honlapján fellelhető mondatot: "Ott állunk a magyar sikerek mögött!"

Mi épül?ZÁÉV Építőipari Zrt.kórházfejlesztésegészségügyi fejlesztésBudapest

Hírlevél

Hirdetés