2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Elrajtolt az új nyíregyházi nővérszálló építése
Fotók: Szarka Lajos/nyiregyhaza.hu

Elrajtolt az új nyíregyházi nővérszálló építése

nyiregyhaza.hu; magyarepitok.hu

2022.10.03. 07:54 - Bíró Beáta

Letették az alapkövét a háromszintes épületnek, amelyben csaknem 60 garzont alakítanak ki.

Hirdetés

Augusztus óta folyik a munka a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház területén, ahol háromszintes, 118 férőhelyes nővérszálló épül. A beruházás 1,1 milliárd forintos költségét az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból (EFOP) finanszírozzák és a SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezésében készül el.

 

Fotó: Szarka Lajos/nyiregyhaza.hu

Az ünnepélyes alapkőletételen Dr. Szűcs Attila főigazgató beszédében kiemelte, az elmúlt években mintegy 18 milliárd forintból tudták fejleszteni az egészségügyi ellátás infrastruktúráját – számol be az eseményről a nyiregyhaza.hu.

„Egy újabb beruházás kezdetén vagyunk, amely 1,1 milliárd forintból valósul meg. 59 darab kétszemélyes, azaz összesen 118 fő elhelyezésére alkalmas fejlesztésről van szó. A kor színvonalának megfelelő 27 négyzetméter nagyságú, minigarzon jellegű lakások kerülnek kialakításra, ahol méltó körülményeket tudunk biztosítani nővéreinknek, de azt is el tudom képzelni, hogy a későbbiekben a fiatal kezdő orvosainknak, rezidenseinknek is tudunk majd átmenetileg szállást biztosítani” – nyilatkozta a főigazgató.

 

 

Az új intézmény a mai kor igényeinek megfelelő körülmények között várja majd a lakóit. Emellett javítja a betegellátást is, hiszen a dolgozóknak nem kell több órával korábban felkelni azért, hogy beérjenek a munkahelyükre.

 

Modern minigarzonok három szinten

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a nettó 1919 négyzetméter alapterületű nővérszálló a régi infektológia helyén valósul meg, melynek épületét már lebontották. A földszint plusz két emeleten 59 darab, jellemzően azonos kialakítású lakóegységet hoznak létre, saját főzőfülkével. A fürdőszoba kézmosóval, wc-vel, zuhanyzóval felszerelt lesz. Az épületben recepció, gépészeti helyiség, szintenként- elektromos helyiség és mosókonyha is működik majd. Az emeletek között vasbeton szerkezetű lépcső és lift biztosítja az közlekedést. 

 

 

Jelenleg is van nővérszálló Nyíregyházán, kívülről teljesen felújították és szigetelték, belülről viszont teljesen korszerűtlen az 1970-es években épített intézmény – mondta Nagy Géza a nyiregyhza.hu-nak az ápolási igazgató. Most mindössze hetven férőhelyet tudnak biztosítani a dolgozóknak, akik egy közös helyiségben tudnak találkozni az épületen belül.  Ezzel szemben az új épület 118 dolgozót tud majd fogadni.  

Galéria

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.Nyíregyházaegészségügyi fejlesztésegészségügyi beruházásnővérszállóEmberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP)

Hírlevél

Hirdetés