2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Átadták az Alisca Bau vasszerelő üzemét a paksi ipari parkban
Fotó: teol.hu

Átadták az Alisca Bau vasszerelő üzemét a paksi ipari parkban

magyarepitok.hu, TEOL

2022.12.15. 12:00 - Kolinek Nóra

A vállalat nevéhez számos kivitelezés fűződik a városban és az erőműben, sőt a cég már a Paks II beruházásban is részt vesz.

Hirdetés

2022 májusában írtunk arról, hogy az Alisca Bau Zrt. szerelőüzemet épít a paksi ipari parkban. A csaknem ezer négyzetméter alapterületű épületet december 8-án adták át – derült ki a Tolna Megyei Hírportál cikkéből.

A beruházás hetven százalékos támogatással, összesen 234,46 millió forint feltételesen vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból jöhetett létre. A kétszintes épület földszintjén kapott helyet a vasszerelő üzem, ahol betonacélvágás és -hajlítás, armatúra összeszerelés történik, az emeleti részen pedig az üzemet kiszolgáló irodablokkot alakítottak ki.

A telephelyépítési támogatás részét képezte az eszközbeszerzés is, amely a másodlagos megvalósítási helyszínként Bátaszéken, a vállalat bejegyzett székhelyén valósult meg.

A projekt során megújuló energiaforrást hasznosító technológiákat építettek be, ennek jegyében a fűtési igényt két 14 kilowattos levegő-víz hőszivattyú fedezi, az épület lapostető szerkezetére pedig napelemes rendszert telepítettek.

 

A vállalat hosszú távú jövőképpel rendelkezik a városban

Az ünnepélyes átadáson elhangzott, a cég bízik abban, hogy az új szerelőüzemnek, valamint az eszközbeszerzéseknek köszönhetően egy modern termelési és az üzleti élet kihívásainak is megfelelő, költséghatékonyan működő gazdasági társaságként tud továbbra is szerepet vállalni az építőiparban.

Az Alisca Bau harminc éve, a megalakulása óta működik Pakson. Nagyon sok kivitelezés kötődik hozzá a városban és az erőműben, sőt már a Paks II beruházásban is. Úgy gondoltuk, hogy a hosszú távú jelenlétet leginkább azzal tudjuk igazolni, hogy itt egy olyan telephelyet hozunk létre, amely hosszú évekig ki tudja szolgálni az itteni munkákat”

 – mondta az átadáson Fülöp István, a társaság vezérigazgatója.

Szabó Péter polgármester, kiemelte: „Nagyon örülnek neki, hogy a cég hosszú távon gondolkodik az itteni telephelyet illetően, nem csak arra az időszakra, amíg a Paks II épül.” Mint mondta: „Az anyagiakat tekintve is üdvözli a város, ha egy cég megjelenik, hiszen növekszik a település adóbevétele, de emellett bővül a munkahelyek száma is.”

Süli János országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy az Alisca Bau nevéhez füződik számtalan helyi mélyépítési munka, csatornázás, az egyik leglátványosabb fejlesztésük volt a nemrégiben elkészült, 6-os út melletti támfal építése, amelynek a hivatalos átadása még nem történt meg.

Az ünnepélyes átadást követően dr. Horváth Kálmán főispán mondott pohárköszöntőt: „Úgy gondolom, hogy a Korcsmár család rendelkezik a megfelelő jövőképpel. Tolna megyében általában van jövőképe a cégeknek, mernek vállalkozni, amely Paks környékén különösen fontos.”

Mi épül?Alisca Bau Zrt.PaksTolna megyeüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés