2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Már szerkezetkész a Waberer’s ecseri logisztikai központja

Már szerkezetkész a Waberer’s ecseri logisztikai központja

magyarepitok.hu

2023.07.14. 13:10 - Bíró Beáta

A 47 ezer négyzetméteres létesítményt a Bayer Construct kivitelezi a legmodernebb műszaki és fenntarthatósági megoldások alkalmazásával.

Hirdetés

Kereskedelmi szempontból az egyik legkeresettebb régióban építi fel logisztikai központját a Waberer’s, amely a cégcsoport történelmének legnagyobb beruházása. Az óriási, 47 ezer négyzetméteres komplexum Ecseren, az M0-ás körgyűrű mellett, a Liszt Ferenci nemzetközi Repülőtér közelében valósul meg, 18 milliárd forintból. A tervek szerint 2024 elején készül el és a legmodernebb műszaki és fenntarthatósági megoldások alkalmazásával készül.

A 135 ezer négyzetméteres telken megvalósuló csarnok kivitelezését 2023 februárjában kezdte el a Bayer Construct Zrt. Mára elkészült az épület vasbeton vázszerkezete, amely 15 méter magasan érte el legmagasabb pontját. Az eseményt a Waberer’s és a Bayer Construct bokrétaünnepség keretében tette emlékezetessé.

 

 

Az eseményen Barna Zsolt a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatója megköszönte az építkezésen dolgozók munkáját. Kiemelte a bokrétaünnep hagyományát, amikor az építtető és az építő találkozik egymással és áldomást isznak arra, hogy a létesítmény megfelelő minőségben készüljön el.

Mint mondta, a fejlesztés az épületet használókon túl egy tágabb közösséget is szolgál: a vállalat által befizetett helyi iparűzési adóval Ecser önkormányzatát, a munkavállalókat azzal, hogy kétszáz ember dolgozhat majd a csarnokban és egy még tágabb közösséget, a logisztika nemzetgazdaságban betöltött egyre növekvő szerepe miatt.

Tóth Szabolcs gazdasági és stratégiai igazgató célként fogalmazta meg a vevők legmagasabb színvonalú kiszolgálását a modern logisztikai szolgáltatásokkal, valamint a vállalat környezeti lábnyomának csökkentését.

 

 

Minden lehetséges munkafázist cégcsoporton belül lát el a Bayer Construct

A feladatok nagy részét saját cégcsoporton belül végzi el a komplexum generálkivitelezője, a Bayer Construct Zrt. A kiviteli terveket a megrendelői igények alapján készítették el, valamint a szerkezetépítést is cégen belül valósították meg.

A létesítménybe épített előregyártott elemek a cégcsoport biharkeresztesi VIASTEIN üzemében készültek. Az építkezés eddigi szakaszában, több mint 34 ezer köbméter földet mozgattak meg, míg a központ közel 19 ezer köbméter beton és 1800 tonna betonacél felhasználásával épül fel, és közel 200-an dolgoznak a helyszínen.

A logisztikai szolgáltató vállalat a központot meglévő és folyamatosan bővülő ügyfélköre növekvő igényeinek kiszolgálása céljából építi, és az új központban speciális, valamint értéknövelő szolgáltatásokat is kínál. Így az FMCG és egyéb áruk tárolása és kezelésére, valamint e-commerce partnerek termékeinek automatizált kiszolgálására is lehetőség nyílik.

 

 

A Waberer’s Csoport fenntarthatósági stratégiájának megfelelően a komplexum mindenben megfelel a BREEAM Good minősítésnek, így több környezettudatos és energiahatékony megoldást is alkalmaz.

A tetőfelületen elhelyezett nagyméretű napelem rendszer, mozgásérzékelővel ellátott LED világítás, hőszivattyús fűtés-hűtés és intelligens épületfelügyeleti rendszerek telepítése mellett, a központ már az átadás időpontjában is alkalmas lesz alternatív, elektromos hajtásláncú járművek fogadására és töltésére. A legmodernebb műszaki és raktározási technológiák alkalmazása segíti majd az energiahatékony működést és a környezeti lábnyom csökkentését.

Az ecseri komplexum megépítése komoly mérföldkő a Waberer’s logisztikai szegmensének életében. A beruházással teljessé válik a csoport M0-ás körgyűrű melletti raktárhálózata (Páty, BILK, Ecser lokációkban), amely így lehetővé teszi az országos és a budapesti disztribúciós, illetve raktározási rendszerek optimalizálását, ezáltal növeli az ügyfelek versenyképességét.

 

 

A 18 milliárd forint értékű, zöldmezős beruházás nagyobb részt a Waberer’s tavaly kibocsátott 111 millió euró kibocsátási értékű kötvényéből, kisebb részt pedig a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól kapott beruházási támogatásból valósul meg.

Galéria

Mi épül?Bayer Construct Zrt.Ecserlogisztikai központcsarnoképítésfenntartható építési megoldásokViastein Kft.előregyártás

Hírlevél

Hirdetés