2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Ezek a projektek nyerték a legjobb magyar ingatlanfejlesztéseknek járó díjakat
Idén az első díjat a Magyar Állami Operaház korszerűsítése nyerte el

Ezek a projektek nyerték a legjobb magyar ingatlanfejlesztéseknek járó díjakat

magyarepitok.hu

2023.11.28. 13:06 - Hegedűs Gergely

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat nyertesei rendszeresen nemzetközi szinten is nagy sikereket érnek el, így a FIABCI versenyein Magyarország a legsikeresebb európai ország, továbbá a világon a harmadik Malajzia és Szingapúr mögött.

Hirdetés

Kihirdették a XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat nyerteseit, amelynek pályázatát a Magyar Ingatlanszakmai Egyesület, vagyis a FIABCI Hungary hirdette meg. A győzteseket a Néprajzi Múzeumban megrendezett gálán díjazták november 22-én.

A magyar és a nemzetközi szakmai zsűri 11 kategóriában ismerte el a legjobb magyar ingatlanfejlesztéseket, amelyek 2024-ben részt vehetnek a nemzetközi döntőn Szingapúrban. Az egyes kategóriákon túl különdíjakat is kiosztottak.

 

Íme a három legjobb fejlesztés

Idén az első díjat a Magyar Állami Operaház korszerűsítése nyerte el, amely a WEST HUNGÁRIA BAU Kft., az Épkar Zrt. és a Laki Épületszobrász Zrt. konzorciuma által valósult meg. A projekt emellett megkapta a kulturális, valamint az örökségvédelmi kategória I. díját is.

 

A Magyar Állami Operaház

A II. legjobb ingatlanfejlesztésnek a Matild Palace projektjét (Luxury Collection Hotel) találta a zsűri. A projekt szálloda kategóriában is besöpörte az I. díjat a déli Klotild-palota átalakításáért.

 

Matild Palace (Fotó: Építőipari Mesterdíj Alapítvány)

A III. díjat és az irodaház kategória I. díját a Mol Campus Kft., valamint a Finta és Társai Építész Stúdió kapta a Market Építő Zrt. generálkivitelezésben megépülő Mol Campus elismeréseként.

 

MOL Campus (Fotó: Market Építő Zrt.)

 

Számos kategóriában hirdettek győztest

A lakóépület kategória I. díját a Bayer Property Zrt. nyerte el az A47 műemléki lakóépület felújításával. Az ipari kategória I. díját az Opera Vagyonkezelő Kft. vehette át a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyháza elismeréseként (itt a kivitelező a STRABAG-csoporthoz tartozó Strabag Építő Kft. volt). A városi léptékű kategória I. díjával és a Magyar Urbanisztikai Társaság különdíjával Sopron önkormányzatát jutalmazták a Sopron Múzeumnegyed kialakításáért.

Az oktatási kategóriában a TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft.-t ítélték a legjobbnak a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karáért (melyet a ZÁÉV Építőipari Zrt. kivitelezett), míg a tájépítészeti kategóriában Budapest XIII. kerületének önkormányzata a Vizafogó park fejlesztéséért, a vegyes funkciójú épület kategóriában pedig a Kozmo Hotel és Társasházi Lakások elismeréseként a Kima Studio Kft. lett az első helyezett.

A környezettudatos kategóriában az I. díjat a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. vehette át a H2Offices 1. fázisának elismeréseként.

Az eseményen több különdíjat is átadtak, így a Budapest Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) különdíját a GTC Magyarország Zrt. és ZDA-Zoboki Építésziroda Kft. kapta együttesen a budapesti Pillar Irodaház pályaműért, melynek generálkivitelezője a KÉSZ Csoport tagja, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. volt, az alapozását pedig a HBM Soletanche Bachy Kft. végezte el. A KÉSZ Csoport alvállalkozójaként az építkezés során pedig az AGO Steel Kft. szerelte az akusztikai falpaneleket.

 

Több mint 30 magyar aranyérem született eddig

A FIABCI Hungary 1997-ben hirdette meg először a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatot, hogy elismerje a magyarországi ingatlanfejlesztők kiváló teljesítményét, valamint, hogy elősegítse a részvételt a FIABCI World Prix d'Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázaton.

Az eddigi 24 Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat nyertesei sikeresen képviselték Magyarországot, 33 arany- és 44 ezüstérmet nyertek, így nagy nemzetközi elismerést szereztek. Ezzel Magyarország a legsikeresebb európai ország, és a világon a harmadik Malajzia és Szingapúr mögött.

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Épkar Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.Laki Épületszobrász Zrt.Market Építő Zrt.OperaMOL CampusBayer PropertyTSPC Kft.Skanska Magyarország Kft.Kima Studio Kft.FiabcidíjátadókKÉSZ CsoportHBM Kft.StrabagZDA Zoboki ÉpítészirodaGTCAGO-Steel Kft.

Hírlevél

Hirdetés