2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Hamarosan már a homlokzaton dolgoznak majd Székesfehérvár kórházépítkezésén
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Hamarosan már a homlokzaton dolgoznak majd Székesfehérvár kórházépítkezésén

magyarepitok.hu

2023.12.28. 12:00 - Szabó Ákos

A Fejér-B.Á.L és az Épkar a vármegye egyik legjelentősebb fejlesztésén dolgozik.

Hirdetés

Lapunkban a projekt kezdete óta rendszeresen beszámolunk a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban zajló építkezésről: az új belgyógyászati tömb beruházásáról. Az intézmény a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciumának generálkivitelezésében kap új épületet, mely már áll, a szerkezetkész állapot elérése alkalmából szeptemberben bokrétaünnepet is tartottak.

 

Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A beruházásban az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) megbízásában 112 ágyas épületet és az intézményt a korábban is használt részével összekötő folyosót adnak át. Az alapkövet 2022. márciusában tették le.

 

 

A három és félszintes, mintegy 6100 négyzetméter hasznos alapterületű új kórházi épületben a belgyógyászaton belül is különös tekintettel az tüdőgyógyászatra, illetve a fertőzéses és rákbetegségek gyógyítására koncentrálnak majd.

 

Az épület belső részein zajló munkán van a hangsúly

 

 

Az építkezés előrehaladásáról Pető Anitát, az Épkar építésvezetőjét kérdeztük, aki elmondta: jelenleg olyan belső szakipari munkák zajlanak az épületben, mint a gépészeti és az elektromos szerelés. Más hasonló jellegű feladatokkal már el is készültek, így a gipszkarton válaszfalakat felépítették, illetve az esztrcihezést is hamarosan befejezik. Mindeközben elrajtolnak a festési előkészületek és a vizesblokkok hidegburkolása is hamarosan megkezdődik. Megemlítette még, hogy a homlokzati nyílászárókat (mind az ajtókat, mind pedig az ablakokat) már beépítették és jelenleg

a nagy portálszerkezetek üvegezésén is dolgoznak.

 

 

Hamarosan az épület burkolata is felveszi a végső formáját

Ugyan a szokatlanul hevesen esős időjárás kihívást jelent, ezt sikerrel megoldják, de figyelembe kell venni a külső oldalon végzett munkánál, így például az állványépítésnél is, melyen most is dolgoznak.

A kész formáját egyre inkább felvevő épületen a következő feladat a homlokzati burkolat kialakítása lesz, ezzel kezdik majd a jövő évben, ekkor telepítik majd a nagy értékű gépészeti berendezéseket is.

 

Galéria

Mi épül?Fejér-B.Á.L. Zrt.Épkar Zrt.kórházfejlesztésSzékesfehérvári kórházSzékesfehérvárFejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés