2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Megkapja tornacsarnokát is a Tatabányán a Bányakórházból kialakított gimnázium
A főképen a gimnázium az első ütem átadásakor (fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Megkapja tornacsarnokát is a Tatabányán a Bányakórházból kialakított gimnázium

mti

2024.01.07. 08:03 - Szabó Ákos

A Szent Margit Gimnázium diákjai jól járnak az EBH Invest munkájával.

Hirdetés

Folytatódhat egy oktatási fejlesztés Tatabányán. Miután 2022 szeptemberében használatba vehették a diákok a mintegy 120 éves Bányakórház megmentésével létrehozott Szent Margit Gimnázium épületét (mint arról a vasarnap.hu is beszámolt), most megtalálták a kivitelezőt a következő ütemre: az EB Hungary Invest Kft. végezheti el a munkát mintegy nettó 1,134 milliárd forint értékben.

 

Az első ütem így készült el

Az eredeti kiírásnak megfelelően az első munkák során (melyekről itt írtunk bővebben) a tornacsarnokot csak a szerkezetkész állapotig építette fel a ZIB Komplex Kft., a Valid Solution Kft., az Octopus Invest Kft. és a Rabel-Dekor Kft. négyes konzorciuma, most ezt a projektrészt fejezheti be az EBH Invest: így a sportépületet is birtokba vehetik majd a diákok.

A gimnáziummá alakítás terveit korábban Tatabánya főépítésze, Damokos László készítette. Az első ütemben a helyszínen számos, már leromlott állapotú épületet elbontottak, valamint visszaállították eredeti állapotába a kórház helyi védettséget élvező homlokzatát. E mögött jelenleg a 12 osztályos, hat osztályos Szent Margit Gimnáziumban tanul mintegy 400 diák.

 

Az építkezés számokban

 

A 2022 márciusában készült fotón jól látható az első ütem az építkezés végéhez közeledve és az új beruházás által érintett sportcsarnok szerkezete is (forrás: Bencsik János/Facebook)

Ahhoz hogy a tornacsarnok is elkészüljön, jelentős munkára van szükség, amit az uniós közbeszerzési értesítőben számokban is összefoglalnak:

  • mintegy 2560 négyzetméternyi esztrich készítésére kerül sor,
  • beton és vasbeton szerkezetek felületét 371 négyzetméteren javítják ki,
  • 14820 négyzetméternyi mennyezeti és oldalvakolat készül el,
  • 1317 négyzetméternyi álmennyezetet építenek ki,
  • a kialakított PVC-sportburkolat 1058 négyzetméter tesz ki,
  • 90 darab nyílászárót helyeznek el,
  • 12415 négyzetméter felületképzési munkára lesz szükség
  • és 462 négyzetméter válaszfalat is kialakítanak

Emellett többek között gépészeti szereléseket is elvégeznek, kialakítják a víz-, csatorna-, fűtési és légtechnikai hálózatokat. Mindezt várhatóan 9 hónap alatt végzik el.

Mi épül?TatabányaEBH INVESTiskolaépítéssportberuházásoksportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés