2024.05.03, Péntek

Hirdetés

Egyre jobban a város szerves részévé válik a Népliget melletti szálloda-irodaház
Fotók: Bujnovszky Tamás és Hlinka Zsolt (WING Zrt.)

Egyre jobban a város szerves részévé válik a Népliget melletti szálloda-irodaház

magyarepitok.hu

2024.02.26. 17:32 - Szabó Ákos

A nyolcemeletes, négyszintnyi mélygarázzsal kialakított Liberty-be ismert cégek költöztek be.

Hirdetés

A HBM Soletanche Bachy Kft. által végzett speciális mélyalapozási munkáktól kezdve a SWIETELSKY Magyarország Kft. szerkezetépítési feladatain át az üzembevétel különböző stádiumaig nyomon követtük a Liberty felépülését és a városba való beágyazódását. A Népliget metróállomás, a Telekom-székház és a Fradi stadionja mellett található, hibrid iroda-hotel szolgáltató részébe 2024 nyarán ismert nevek költöznek be.

A WING által fejlesztett vegyesfunkciós, összesen 8 emeletes és 40 ezer négyzetméteres Liberty épületében a Coop, a FedEx, a Praktiker és a 3 Print összesen több mint 3500 négyzetméternyi irodaterületre írt alá irodabérleti szerződést. A komplexum változatos szolgáltatásokat kínál, a kiskereskedelmi területek bérbeadottsága már elérte a 100 százalékot.

 

 

Mint a lapunkhoz eljuttatott tájékoztatásból kiderül,

  • a magyar élelmiszer-üzletlánc, a Coop;
  • az amerikai székhelyű multinacionális szállítmányozási, e-kereskedelmi és üzleti szolgáltató vállalat logisztikai részlege, a FedEx;
  • a magyar tulajdonban lévő, országos hálózattal rendelkező Praktiker barkácsáruházlánc
  • és az end-to-end nyomtatási megoldásokat kínáló 3 Print kötöttek bérleti szerződést a Liberty összesen több mint 3500 négyzetméternyi irodaterületére. A vállalatok idén nyáron foglalják el új irodáikat az épületben. A Coop a Property Solution Group, a FedEx és a 3 Print az iO Partners Hungary Kft. képviseletében írta alá a megállapodást.

 

Hotel és irodaház egyben

 

 

„Büszkék vagyunk rá, hogy további négy nagy presztízsű vállalat döntött a Liberty mellett. A szolgáltatásoknak, a jó lokációnak, az irodapiaci trendeknek és a fenntarthatósági szempontoknak megfelelő fejlesztési koncepciónak köszönhetően a Liberty számos nemzetközi és hazai vállalatnak jelent optimális választást. Vegyesfunkciós épületből fakadóan a komplexum a szolgáltatások terén is élen jár. Az év végén került átadásra az ibis-Tribe dual-branded szálloda és mára a kiskereskedelmi területek is mind bérlőre találtak, tovább bővítve ezzel az épület nyújtotta lehetőségeket és a környék szolgáltatásmixét. Elmondhatjuk, hogy az ország egyik legnagyobb irodaházával, a szintén a WING által fejlesztett Telekom székházzal együtt új, a legjobb irodapiaci lokációkkal azonos minőségű desztinációt hoztunk létre” – mondta Angel Gábor, a WING Zrt. irodákért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

Rooftop bár, tetőtéri sportpálya

 

 

A Liberty-ben éttermet és kávézót, konferenciatermeket, illetve hamarosan nyíló panorámás rooftop bárt is kialakítottak. A kültéri bútorokkal felszerelt belső kert mellett többek között tetőtéri sportpálya és futókör is hamarosan várja majd az érdeklődőket. Az elektromos jármű töltőállomásokkal felszerelt négy szintes, 650 férőhelyes mélygarázs pedig szintén fontos része volt a fejlesztésnek.

Mivel a Liberty a Könyves Kálmán körút - Albert Flórián út kereszteződésénél található, a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről érkezve a belváros kapujában. Az M3-as metró és az 1-es villamos segítségével is könnyyen megközelíthető,  valamint a Libertyvel szemközti Népliget autóbusz-pályaudvarról és a mellette lévő Ferencváros vasútállomásról számos belföldi és külföldi járat indul.

 

 

Galéria

Mi épül?HBM Kft.Swietelsky Magyarország Kft.Wing Zrt.irodahotel

Hírlevél

Hirdetés