2024.05.02, Csütörtök

Hirdetés

Fél évszázad után kapták vissza a bírák épületüket a Rábaköz fővárosában
Fotó: Gyopáros Alpár /facebook

Fél évszázad után kapták vissza a bírák épületüket a Rábaköz fővárosában

MTI, magyarepitok.hu

2024.04.19. 13:52 - Sándor Csilla

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét, amelyben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

Hirdetés

2021-ben kezdték el a Csornai Járásbíróság épületének teljeskörű felújításának tervezését, miután igény mutatkozott arra, hogy a városban működjön járásbíróság. Az épület teljes felújításának kétéves munkálatai után, 2024 januárja óta fogadják a modernizált intézményben az ügyfeleket.

 


Kórház és rendelőintézet is működött egykor az épületben

A Csornai Járásbíróság épületátadó ünnepségen Somogyi Zoltán, a Győri Törvényszék elnöke elmondta, hogy:

az épület 1927-ben és 1928-ban eredetileg is bírósági célra épült. Ám, annak működését 1976-ben megszüntették, az épület ezt követően kórházi, rendelőintézeti funkciót töltött be.

Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke köszöntőjében elmondta, hogy 2022 januárjától a Csornai Járásbíróság, ideiglenes helyszínen működött. A felújított épület "tiszteletre méltó, kötelez és összhangban áll a falak mögött zajló értékes és fontos ítélkező tevékenységgel", ami a járásbíróság illetékességi területén élő 60 ezer embert érint - emelte ki.   

Teljeskörű felújítás után adták át a bíróságnak az épületet

 A mintegy 760 négyzetméter alapterületű járásbíróság felújítását Thermo Épgép Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. végezte el.

A földszint, emelet és tetőtér tagolású épületet statikailag megerősítették és gépészetet, infrastruktúráját modernizálták. Ennek keretében új víz- és csatorna- és modern fűtő-hűtőrendszerrel látták el az épületet.

 


A törvénykezés számára két 85 négyzetméteres tárgyalót és 14 darab irodahelyiséget alakítottak ki. A kivitelező feladata volt tűzjelző és beléptető rendszer kiépítése is.

Mi épül?Thermo Épgép Kft.CsornaCsorna Járásbíróság épületfelújítás

Hírlevél

Hirdetés