2024.06.17, Hétfő
A gyorsabb és biztonságosabb átkelést szolgálja a balatoni város körforgalomépítése
Fotó: illusztráció (magyarepitok.hu), főkép: Magyar Közút

A gyorsabb és biztonságosabb átkelést szolgálja a balatoni város körforgalomépítése

magyarepitok.hu

2024.05.26. 07:50 - Sándor Csilla

Átépítik Balatonfüred egyik nagyforgalmú csomópontját, a Kossuth-Csárda és Iskola utcák találkozásánál körforgalommal teszik egyszerűbbé az átkelést.  

Hirdetés

Közbeszerzési tenderen választja ki Balatonfüred Város Önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciuma, hogy melyik cég építheti meg a 7303-as út Kossuth-Csárda- Iskola utcák kereszteződésében az új körforgalmat.
A projekttel biztonságosabbá teszik az átkelést mind az autós, mind a gyalogos forgalom számára. A közelben két iskola működik, de a posta és gyógyszertár megközelítése is könnyebbé válik a kereszteződés átalakítása után.

 

Fotó: Illusztráció /magyarepitok.hu/Bernát Benjámin

 

A hat méter széles körforgalomban négy út találkozik

A csomópont kiépítésekor áthelyezik az Iskola utcánál lévő gyalogátkelőhelyet, amelyhez egy új járdát is kapcsolnak majd. A város főterébe torkolló Kossuth utcán mindkét irányban átalakítják az autóbuszöblöt. 

 

Fotó: Illusztráció/ magyarepitok.hu/ Varga-Fekete Dániel

 

A körforgalom hat méter széles lesz, a külső köríve tíz méteren fut majd és négy be-és kihajtó ággal segíti majd a kereszteződésben az áthaladást. Ehhez fel kell bontani 630 négyzetméternyi betonburkolatot, 16 négyzetméternyi aszfaltot. A munkálatok során 650 négyzetméternyi területen kell különböző földmunkákat elvégezni.

A körforgalom kialakítása után új térburkolatot kapnak a munkálatokkal érintett területek és a környéken 38 fát telepítenek és füvesítik a csomópontot övező részeket.

A kivitelező feladata lesz a burkolatra hulló csapadék elvezetése a víznyelők kiépítésével a zárt csatornába. Továbbá a projekt keretében elektromos vezeték kiváltások is történnek illetve felújítják a meglévő kandeláberek lámpáit és újakat is telepítenek.  

Mi épül?Balatonfüredkörforgalomközlekedési csomópontMagyar Közút Nonprofit Zrt.

Hírlevél

Hirdetés