2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Két ferencvárosi technikumot is modernizálnak a fővárosban
A Szily Kálmán Technikum és Kollégium (gszc.hu)

Két ferencvárosi technikumot is modernizálnak a fővárosban

mti, magyarepitok.hu

2024.05.15. 13:47 - Szabó Ákos

2026-ra véget is érhetnek az építkezések.

Hirdetés

A Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum (BGSZC) öt fővárosi intézményében ötmilliárd forint értékben indul infrastruktúra- és eszközfejlesztési program – jelentették be május 15-én a kilencedik kerületi Fáy András Technikumban, a centrum tagintézményében.

Mint lapunk először februárban is megírta, egy országos fejlesztéssorozatban az uniós Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) program keretében összesen 34 helyszínen 96 milliárd forintnyi forrás áll majd rendelkezésre a szakképzési központok fejlesztésére és eszközbeszerzésére.

Most a BGSZC fejlesztése kapcsán tartott sajtótájékoztatón Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára kifejtette: az Országos Építészeti Tervtanács ellenőrzi az intézmények felújítási terveit, illetve a projektben konzorciumi partnerként résztvevő ÉKM felel a a tervezéssel és kivitelezéssel összefüggő feladatokért.

 

Két tecnikumban építkeznek, három további helyszínen pedig nagy értékű eszközöket szereznek be

Mint elhangzott: a fejlesztéssorozat BGSZC-t érintő részében a tagintézmény Szily Kálmán Technikum és Kollégium épületének teljeskörű felújítása és energetikai korszerűsítése révén az épület prímenergia felhasználása 30 százalékkal csökkenhet - ismertették.

 

A Fáy András Technikum (gszc.hu)

A Fáy András Technikumban pedig a meglévő két tanműhely bontása után alternatív hajtásláncú gépjárművek oktatásához tanműhelyt hoznak létre, továbbá energetikai korszerűsítéseket is végrehajtanak.

A kivitelezési munkálatok a két technikumban várhatóan 2026-ban fejeződnek be.

A másik három intézményben - Bánki Donát Technikum, Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Technikum, Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum - nagy értékű eszközök beszerzésére kerül sor a programnak köszönhetően.

Mi épül?Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum (BGSZC)szakképzésFerencvárosBudapestÉpítési és Közlekedési Minisztérium

Hírlevél

Hirdetés