2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Munkagép-szimulátor segíti majd a STRABAG továbbképzéseit

Munkagép-szimulátor segíti majd a STRABAG továbbképzéseit

magyarepitok.hu

2024.05.29. 10:18 - Móré Levente

Letették a STRABAG székesfehérvári Oktatási Központjának alapkövét.

Hirdetés

2025 januárban nyithatja meg kapuit a STRABAG Oktatási Központja Székesfehérváron. Az Oktatási Központ elősorban az útépítés, a szerkezetépítés és a mérnöki létesítmények (mint speciális mélyépítés) területén aktív STRABAG munkatársak, gépkezelők fejlesztésére fókuszál.

Székesfehérváron hozza létre saját, Magyarországon aktív munkatársai részére kialakított új Oktatási Központját és új irodaépületét a STRABAG. Az épületnek ünnepélyes keretek között letették az alapkövét, így rövidesen a képzések is elindulhatnak. A központ célja, hogy a vállalat munkatársainak fejlődjön a műszaki tudása, jobban értsék a vállalati kultúrát és elősegítse a hatékonyabb munkavégzést.

 

 

Képzés az élvonalban

Több mint 558 m2 alapterületű, földszintes épületet emelnek, amelyben az Oktatási Központ mellett egy közel 30 fő részére kialakított irodarész is helyet kap. Az akadálymentesített, kerékpártárolási lehetőséget és elektromos töltőállomást is tartalmazó együttes energiaellátását napelem, illetve hőszivattyú biztosítja majd.

Igazi különlegessége a szimulátorterem lesz, ahol élethű körülmények között gyakorolhatják a résztvevők a homlokrakodó és kotró munkagépek működését, irányítását.

A vállalat saját, nagy tudású kollégái alkotják a „tanári kart”, akiktől a résztvevők elméleti és gyakorlati foglalkozások keretében nemcsak az operatív, műszaki munkavégzést, hanem a munka- és egészségvédelemet, a környezetvédelmet és a fenntartható, energiahatékony működést is elsajátíthatják.

 

 

Szimulátorral a környezetvédelemért

Kifejezetten támogatni fogja a könnyű megértést és a tananyagok rögzítését az oktatótermek berendezése és a korszerű audiovizuális eszközök használata. A gyakorlati képzésekhez pedig munkagépeket, kisgépeket is a képzés szolgálatába állítanak. Ennél is érdekesebbnek ígérkezik azonban a nehézgépkezelők fejlődését, a hatékony gyakorlati feladatok elvégzését támogató szimulátorok használata, amelyekkel üzemanyagfelhasználás, környezetszennyezés nélkül modellezhetők a szélsőséges munkakörülmények is, mint a köd, a heves eső, az éjszakai sötétség vagy a rossz terepviszony. Amint közleményükben írták:

„Az oktatási eszközök segítségével növelni igyekszünk a felnőtt fizikai munkatársak hatékony munkavégzését, tudatos értéknövelő attitűdjét.”

 

 

Etl Imre, a STRABAG Magyarország ügyvezetője ünnepi beszédében kiemelte: a STRABAG elhatározta, hogy létrehozza Magyarországon első oktatási központját, amelyet Székesfehérváron építenek fel, mert ez a település nagyon fontos a számukra.

„A technológiai fejlődés szükségessé teszi kollégáik oktatását. Székesfehérváron pedig több évtizede jelen vagyunk az építőipar szinte valamennyi területén. Itt épülő Oktatási Központunk erősíteni foga piaci meghatározó szerepünket” – tette hozzá.

Kiemelt cél, hogy fejlesszék saját felnőtt, fizikai állományukat, akiknek új tudást kívánnak átadni, a képességeiket fejleszteni annak érdekében, hogy még jobban képviselni tudják a vállalat célkitűzéseit. Útépítés, szerkezetépítés és speciális mélyépítés területén lesznek itt képzések, amelynek oktatását hatalmas szakmai tapasztalattal rendelkező kollégáikra bízzák.

„Nagyon fontos – jegyezte meg –, hogy az utókornak egy biztosan, fenntarthatóan működtethető gazdaságot és társadalmat adjunk át, amihez az új Oktatási Központ is hozzájárul majd. Jelentős számunkra ez a mai nap, mert azt a célt, hogy a lehető legmagasabb szintű tudással rendelkező kollégáink legyenek, ma sokkal közelebb hoztuk a valósághoz.”

 

 

Horváth László, a STRABAG beruházási igazgatója mindehhez hozzáfűzte:

„Tudatos és hosszan tartó tervezést, valamint engedélyeztetési eljárásokat követően végre elkezdődhet a kivitelezés. Bízom benne, hogy idén év végére az épület a használatbavételi engedélyt is megkapja majd.”

Jövő év elejétől az iroda és a képzési központ is működhet, ahol a legmodernebb energetikai elvárásoknak megfelelően közel nulla energiafelhasználású terek szolgálják majd az itt dolgozókat és tanulókat. Mint hangsúlyozta:

„Magyarországon egyedülálló, két új szimulátor is helyet kap az épületben, amelyekkel a kollégák élethű körülmények között gyakorolhatják a munkavégzést.”

 

Galéria

Mi épül?oktatási beruházásoktatásszakképzésalapkőalapkőletételSzékesfehérvárszimulátorStrabag

Hírlevél

Hirdetés