2024.07.01, Hétfő
Így halad az Eger és Szilvásvárad közötti utak megújítása
Fotó: illusztráció (magyarepitok.hu)

Így halad az Eger és Szilvásvárad közötti utak megújítása

magyarepitok.hu és tveger.hu

2024.06.29. 08:21 - Sándor Csilla

Augusztus végére elkészülnek Heves vármegyében 22 kilométernyi útszakasz modernizációs munkálataival.

Hirdetés

Május első napjaiban kezdték el a HE-DO szakemberei a Magyar Közút megbízásából az Eger és Szilvásvárad közötti utak felújítását az aszfaltburkolat profilmarásával és az űrszelvényben lévő lombkoronák nyesésével, illetve a terelő út kátyúzásával. 

Negyven év után ismét Szilvásváradon rendezik meg a szeptember 4-8. között a négyesfogathajtó világbajnokságot. A világesemény jobb megközelítését segíti az Eger-Szilvásvárad közötti 22 kilométer hosszú útszakasz felújítása.

 

 

A munkálatok a 25-ös főutat a 19+745-27+668 km szelvények között, illetve a 2506-os jelű Szarvaskő-Vadna összekötő utat a 0+000-13+635 km szelvények között érintik.
 

A vasúti hidak alatt mélyítik az utat

A 25-ös főút munkálatokkal érintett szakaszán a 87-es vasútvonal három helyszínen külön szintben keresztezi a főutat. A HE-DO szakemberei a június eleje óta a vasúti hidak alatti utak mélyítésén dolgoznak, amellyel a következő hónap első napjaira végeznek. A munkálatok után lehetővé válik a kamionok közlekedése is.

 

Fotó: Illusztráció/magyarepitok.hu/Dernovics Tamás

 

Megújulnak a buszmegállók is

Az útfelújításhoz kapcsolódóan az ezen a szakaszon található buszmegállók aszfaltburkolatát és az összes híd kopórétegét is lecserélik. A vasúti hidak környezetében a pályaszint-süllyesztéses szakaszokon új folyókákat építenek és a szivárgó rendszert alakítanak ki – ez utóbbi két feladatot a KM Építő Kft. közreműködésével valósítják meg.

 

Speciális aszfaltkeveréket használnak a projektben

Az utak felújításánál szintetikus szálkeverékkel megerősített aszfalt-keveréket használnak fel. Ennek a technológiának a  lényege, hogy az aszfalthoz nagy szakítószilárdságú szintetikus szálakat kevernek, ami egyebek mellett csökkenti a repedések kialakulásának esélyét is.

Mi épül?HE-DOEgerSzilvásváradKM Építő Kft.25-ös útMagyar Közút Nonprofit Zrt.

Hírlevél

Hirdetés