2024.09.16, Hétfő
Építőipari gyár készült el az erdélyi Maros megyében
Kép: Knauf Insulation

Építőipari gyár készült el az erdélyi Maros megyében

mti, magyarepitok.hu

2024.09.04. 10:28 - Szabó Ákos

A beruházás értéke 55 milliárd forint, a munkát a KÉSZ Románia végezte el.

Hirdetés

Befejeződött a Knauf Insulation dicsőszentmártoni (románul Târnăveni) gyárának építése – a német cég immár 29 üzemmel van jelen szerte a világban (Magyarországon Zalaegerszegen). Az üzem 140 millió eurós (mai középértéken 55 milliárd forintos) beruházással jött létre.

A romániai Maros megyében található létesítmény a német központú cég legnagyobb ásványgyapotot gyártó üzeme Kelet-Közép-Európában.

A projektben a magyar KÉSZ Csoport leányvállalata, a KÉSZ Románia volt a fővállalkozó, feladata a kivitelezési részletek tervezése és a teljes, komplex kivitelezés volt. 

 

 

Tavaly indult az építkezés, már át is adták a komplexumot

Az építése 2023-ban kezdődött, a termelés pedig az idei utolsó negyedévben indul- Az üzemben 100-nál többen fognak dolgozni.

A gyár termelési kapacitása hozzávetőleg évi 100 millió négyzetméter, 75 ezer tonna ásványgyapot, amelyet részben exportálni fognak.

"Ez egy figyelemre méltó siker, ami Dicsőszentmártont a nemzetközi ásványi üveggyapotgyártás kulcsfontosságú helyszínévé teszi" – nyilatkozta Adrian Garofeanu, a Knauf Insulation romániai és bulgáriai vezérigazgatója.

A Knauf Insulation 2008 óta van jelen a romániai piacon, a tavalyi árbevétele 123,5 millió lej (9,751 milliárd forint) volt. A legnagyobb európai építőanyaggyártók közé tartozó, 1932-ben alapított Knauf csoportnak még egy cége van Romániában, a Knauf Gips.

Mi épül?KÉSZ CsoportKÉSZ RomániaDicsőszentmártonKnauf Insulation Kft.ErdélySzékelyföldépítőipari gyártóképítőipari alapanyagoküzemépítésásványgyapot

Hírlevél

Hirdetés