2024.09.17, Kedd
Felkerült a bokréta Abony új bölcsődéjére
Fotó: Petó Zsolt Facebook-oldala

Felkerült a bokréta Abony új bölcsődéjére

magyarepitok.hu

2024.09.09. 14:25 - Szabó Ákos

Szerkezetkész lett a Szolnok és Pest vármegye határán fekvő település új épülete.

Hirdetés

A Böjtösi Bau Kft. kivitelezésében eljutott a szerkezetkész állapotig és elérte legmagasabb pontját Abonyban épülő új bölcsőde – derül ki városi önkormányzat közleményéből és a közbeszerzési adatokból. A bölcsőde alapkövét idén májusban tették le.

A mintegy bruttó 360 millió forintnyi, uniós és hazai állami támogatásból zajló projektben az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda Apponyi úti tagintézményét bővíti egy 2x12 férőhelyes, két csoportszobás bölcsőde épülettel. A terveket a POLY-GRAF architects készítette el.

 

Az év végére készülhet el

 

abony.hu

A bokrétát Molnár Gábor, a kivitelező cég építésvezetője helyezte el a létesítmény legmagasabb pontján. Az építők hagyományos ünnepeként számon tartott rendezvényen beszédet mondott Földi László országgyűlési képviselő, Tabáni Ádám, a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztályának munkatársa, illetve Pető Zsolt polgármester is.

Ahogy a Kelet-Pest vármegyei Abony városvezetőjének Facebook-posztjából kiderül, az új bölcsődét a tervek szerint idén év végén avathatják fel, jelenleg az épület készültségi foka 40%-os. Hangsúlyozta azt is, hogy

a beruházásban egy korszerű, közel zérő energiaigényű, megújuló energiaforrások felhasználásával működő épület készül el.

A projekt befejeztével az Abonyban kisgyermeket nevelő szülők munkahelyükre hamarabb vissza tudnak majd térni: a bölcsődei férőhelyek ki tudják szolgálni a családok igényeit.

Mi épül?Böjtösi Bau Kft.POLY-GRAF architects Abonybölcsődebokrétaünnepzöld megoldások

Hírlevél

Hirdetés