2024.07.20, Szombat

Nagypál Sándor kérdésünkre elmondta, a Nemzeti Fejlesztési Irodánál (NFP) múlt pénteken lezajlott a beérkezett pályázati dokumentációk bontása. Beszámolója szerint a pályázat rendkívül népszerű, hiszen az NFP által kiírt tenderen az összes érdemi, Magyarországon mélyépítési tevékenységet végző vállalkozás elindult. Ennek megfelelően régiónként is jelentős számú ajánlatot fogadott be a kiíró. (Értesülésésünk szerint a hat régióban összességében legalább 90 ajánlat érkezett be.)

Nagypál Sándor arra a kérdésünkre, hogy lát-e problémát abban, hogy az NFP által kiírt közbeszerzési tender kapcsán korábban a brüsszeli adminisztráció kifogást fogalmazott meg, így reagált:  „Az NFP által kiírt tender nem egyedi az Európai Unióban, hiszen annak akár a hazainál sokkal lazább formáját alkalmazzák rendszeresen többek között az Egyesült Királyságban, így Magyarország az Európai Uniós elvárásoknak maximálisan megfelel az NFP által kiírt tender kapcsán is.”

A 2014-2020-as Európai Uniós pénzügyi ciklusban mintegy 300 projektet menedzselő NFP a projektek hatékony és gyors lefuttatása érdekében egy egységes rendszert épített ki, amelyről korábban részletesen beszámoltunk. Ennek megfelelően a hat térségben keretmegállapodásokra írt ki pályázatokat, melyeknek térségenként négy-négy nyertese lehet.

(magyarepitok.hu)

Galéria

VízgazdálkodásivóvízszennyvízNemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft (NFP)