2024.03.19, Kedd
Újra összegyűlnek a jövő infrastruktúraépítő szakemberei
illusztráció - Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Újra összegyűlnek a jövő infrastruktúraépítő szakemberei

magyarepitok.hu

2021.06.21. 15:01 - Hegedűs Gergely

A Duna Group Szabadegyetem ezúttal is összehozza a legnagyobb egyetemeink legambiciózusabb építőmérnök hallgatóit. A négynapos táborba mától lehet jelentkezni.

Hirdetés

Hétfőtől lehet jelentkezni a Duna Csoport által létrehozott Duna Group Szabadegyetemre, amely augusztus 5-én veszi kezdetét, és négy napig tart - derült ki a cégcsoport közleményéből. A tavaly sikeresen bemutatkozó esemény tapasztalataira alapozva a résztvevőknek most is lehetőséget teremtenek, hogy betekintsenek az infrastruktúra-építési szakma kulisszatitkaiba.


Két országos jelentőségű projektbe nyernek betekintést

A Duna Group Szabadegyetemen ezúttal is központi szerepet szánnak az innovációnak, azon belül a BIM-nek. "Ennek megfelelően bejárjuk az ország két jelentős építőipari projektjét: Tiszaugnál az M44-esen épülő Tisza-hidat, míg Pápa térségében a 83-as főút építkezését" - áll a közleményben.

Az iparági témák mellett a csapatépítés is teret kap a hosszú hétvégén: ennek kereteit a sör- és borkóstolás, valamint a gasztronómia adja.


A diákok közötti kapcsolatépítés is fontos

Kincses Péter, a rendezvény főszervezője a 2021-es Duna Group Szabadegyetemre készülve azt hangsúlyozta, hogy a Szabadegyetemnek több hozadéka is van.

„Amellett hogy bemutatjuk a szakma részleteit, kiemelten fontosnak tartjuk megmutatni a jövő mérnökeinek, hogy a magyar útépítés piacvezetőjénél milyen innovációk vannak"

- fogalmazott Kincses Péter. 

Hozzátette, a Szabadegyetemmel ugyanakkor népszerűsítik az infrastruktúraépítést és az egész ágazatot, továbbá összeismertetik az iparágat és a hallgatói réteget, amely lényegében az ágazat jövőjét jelenti. "Mindezeken túl a diákok közötti kapcsolatépítés is fontos: az ilyen táborokban születő, életre szóló barátságokra mind szakmailag, mind emberileg lehet építeni.”

A Szabadegyetemet idén is egy oklevél átadásával zárják, mellyel a Duna Group Tehetséggondozási programjába tudnak jelentkezni a hallgatók. Emellett segítenek a résztvevőknek szakmai gyakorlati helyet és diplomamunka témát találni, továbbá állásokat is kínálnak.


A részvétel módja és feltételei

A Duna Group Szabadegyetem négynapos programsorozata a meghívottak számára teljes mértékben ingyenes. Jelentkezni ezen a linken lehet.

A részvétel feltételei: építőmérnöki képzésben való részvétel, továbbá az előzetes regisztráció és a védettségi igazolvány megléte. A meghívott egyetemek: BME, DE, NKE, PTE, ÓE, SZE. A szállás ezúttal is a Budapesti Műszaki Egyetem Kármán Tódor Kollégiumában lesz. A négynapos rendezvény augusztus 5-én, csütörtökön kezdődik és 8-án, vasárnap zárul.

A Duna Group Tehetséggondozás ezen a linken érhető el a Duna Aszfalt Zrt. honlapján.

SzakképzésDuna Group TehetséggondozásszabadegyetemDuna Aszfalt Zrt.szakemberképzésDuna Group Szabadegyetem

Hírlevél

Hirdetés