2024.05.20, Hétfő
Új óvoda épül Pomázon
kép: epiteszforum.hu

Új óvoda épül Pomázon

epiteszforum.hu, pomaz.hu

2016.05.26. 14:44 - Antal Zsófia

Helyi születésű építész tervezte Pomáz új óvodáját, amely 400 millió forintos kormánytámogatásból valósul meg jövőre. A település kerékpárútra és bölcsődeépítésre is pályázik a VEKOP keretében.

Hirdetés

A kormány még tavaly decemberben jelentette be, hogy költségvetésen belüli átcsoportosítás és fejezetkiegészítés révén több mint 130 önkormányzat kap támogatást fejlesztésekhez. Köztük van Pomáz is, ahol 400 millió forintból épül óvoda.

A település önkormányzata februárban írta ki a tervezési feladatok ellátására vonatkozó közbeszerzési eljárást. A négy jelentkező közül a szentendrei STOA Építészműterem Kft. lett a nyertes, a cég tulajdonosa és egyben tervezője a pomázi születésű Ásztai Bálint.

Az épület arculata a helyi környezetet tükrözi: a pomázi kanyargós, tömör kőfal kerítésekkel határolt utcákat. A telken egy gazdasági udvart és bejárót is kialakítottak, az épület nyugati oldalán egy több mint 3000 négyzetméteres játszóudvar lesz.

Nyáron közbeszerzés keretében kiválasztják a kivitelezőt, az építkezés várhatóan jövő szeptemberre fejeződik be.

A frissen megnyílt VEKOP pályázatok keretében az önkormányzat szeretne egy kerékpárútra és egy új bölcsődére is támogatást kapni. A bölcsőde az új óvodával közös telken kapna helyet. Pomáz az 1956-os emlékbizottsághoz is beadott egy pályázatot, melynek sikeressége esetén a meglévő '56-os emlékmű környéke is teljesen átalakul.

Mi épül?óvodafejlesztésPomáz

Hírlevél

Hirdetés