2024.04.25, Csütörtök
Útépítéssel készül Veszprém az új ipari beruházásokra
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Útépítéssel készül Veszprém az új ipari beruházásokra

magyarepitok.hu

2018.07.06. 10:25 - Szabó Ákos

A Colas Út és a Practical az Iparvárosban épít új összeköttetést egy félmilliárd forintos projektben.

Hirdetés

Miután Veszprémben az elmúlt időszakban számos nagyobb ipari beruházást jelentettek be, illetve adtak át, most fontos infrastrukturális fejlesztés indul el az észak-dunántúli megyeszékhelyen. A város északnyugati részén fekvő Iparvárosban a Pápai út és a 830-as út Házgyári úti szakasza kap hamarosan új összeköttetést a Henger utca hiányzó szakaszának megépítésével és az útvonal modernizálásával.

A nettó 486 millió forintos projekt kivitelezési feladatait Colas Út Zrt. és Practical Kft. konzorciuma látja el - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával valósul meg.

 

A beruházásban érintett terület

 

Új körforgalom is épül

A munkálatok során

  • elkészül a Henger utcából eddig hiányzó 194 méter hosszú új szakasz,
  • felújítják és átépítik a Pápai utat és a Házgyári utat összekötő utca fennmaradó 671 méterét,
  • valamint kialakítanak egy négyágú körforgalmat is a Henger utca-Ipar utca kereszteződésénél.

A beruházásban többek között 4964 köbméternyi földmunkára, 1360 köbméternyi burkolatbontásra és 6196 méter szegélyépítésre is sor kerül, illetve mintegy 3600 négyzetméteren új térburkolatot adnak át.

Az infrastruktúrabővítés részeként emellett tereprendezési, fa- és cserjeültetési, közvilágítási és csapadékcsatorna-kialakítási feladatokat is elvégez a Colas és a Practical.

ColasÚtépítésépítőipari cégekútépítésútfelújításTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)VeszprémPractical Kft.

Hírlevél

Hirdetés