2024.03.28, Csütörtök
Évi nyolcezer háztartást lát el napelemmel egy új veszprémi üzem
corecommsi.hu

Évi nyolcezer háztartást lát el napelemmel egy új veszprémi üzem

MTI, corecommsi.hu

2017.04.20. 15:48 - Antal Zsófia

1200 négyzetméteres telephelyen indul el a CoreComm SI új tevékenysége, a napelemgyártás, mely nyolc ember számára munkalehetőséget is teremt.

Hirdetés

Megkezdte működését a CoreComm SI Kft. napelemeket gyártó cég Veszprémben. A vállalat új telephelyén 8 ezer háztartás számára elegendő napelemet gyárt évente – tájékoztatott csütörtökön Horváth Balázs ügyvezető.

A cég barnamezős beruházásban létrejött 1200 négyzetéteres telephelyén közel félmilliárd forintból új épület létesült és új olasz gyártmányú gyártósoron állítják elő a 270 watt teljesítményű napelemeket, amelyekből egy átlagos társasház energiaszükségletét 8-12 darab fedezi. A projekt megvalósításához a cég honlapja szerint a GINOP-ból ötven százalékos támogatást nyertek. A napelem-gyártás új profil a cégnél, kiegészítve a 2015 óta működő veszprémi telephely korábbi két üzletágát, ahol különböző védelmi megoldásokat és kapcsoló berendezéseket, illetve szünetmentes áramellátást lehetővé tevő berendezéseket gyártanak.

 

Májustól teljes kapacitással üzemelnek

Az ügyvezető elmondta, hogy a napelemek eladása várhatóan évi 500 millió forinttal növeli a bevételt, ami a vállalat teljes árbevételének közel egynegyede. A cég korábbi veszprémi telephelyén 30 ember dolgozik, a napelemeket gyártó üzemben pedig 8 munkavállalót alkalmaznak. Kezdetben elsősorban olasz alapanyagokkal dolgoznak, a közeljövőben a magyar alapanyagokon kívül távol-keleti országokból és az unióból vásárolnak majd.

Május végén kezd a cég teljes kapacitással termelni, és ha sikerül elnyerni egy folyamatban lévő uniós pályázatot, a gyártókapacitás a jelenlegi 20 megawattról közel 45 megawattra nőhet majd.

A vállalat 1999-ben az Amerikai Egyesült Államokban, a hadsereg európai érdekeltségeinek energetikai- és információs rendszerének kiszolgálására jött létre, az első magyarországi telephelyet 2001-ben Veszprémben hozták létre, 2015 óta működnek CoreComm SI Kft. néven. A cég belföldi és export értékesítéseinek árbevétele 2014-ben megközelítette, 2015-ben pedig meghaladta az 1,3 milliárd forintot a nyilvános cégadatok szerint.

EnergetikaüzemépítésVeszprémbarnamezős beruházásoknapelem

Hírlevél

Hirdetés