2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Így néz ki a megújuló 48-as főút Debrecen és a Partium között - galéria
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Így néz ki a megújuló 48-as főút Debrecen és a Partium között - galéria

magyarepitok.hu

2020.01.31. 13:55 - Szabó Ákos

Több helyszínen látszik az épülő pályaszerkezet a „KE-VÍZ 21” Zrt. és a Zemplénkő Kft. kivitelezésében megvalósuló, kelet-magyarországi 48-as főút fejlesztésén.

Hirdetés

Miután tavaly számoltunk be utoljára a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában Debrecen és a nyírábrányi román államhatár között futó 48-as út projektjéről, most elküldtük fotósunkat is az építkezés külterületi szakaszára.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

Az összesen a 3+500-as kilométerszelvénytől a 30+006 kilométerszelvényig tartó, tehát 26,5 kilométert érintő teljes fejlesztést, melynek sirán az eddig túl keskeny útvonal szélesebb lesz, két részre bontották:

  • a főúton Vámospércs belterületi nem engedélyköteles szakaszának munkáit az Euroaszfalt Kft. végezte el, hídépítéssel egybekötve, ezt ősszel már át is adták;
  • a többi, elsősorban külterületi engedélyköteles szakaszok kivitelezésén a „KE-VÍZ 21” Zrt. és a Zemplénkő Kft. dolgozik konzorciumban.

Utóbbi esetén már 7 szakaszon megkezdődött a burkolat megerősítése, a téli útüzemeltetési időszak végéig koronaélen kívüli munkákat végeznek, a korábbi félpályás útlezárás felfüggesztésével.

 

 

A beruházás megvalósításával biztonságosabbá válik az autósok és tehergépjárművek számára a 48-as főút. Ennek érdekében a baleseti gócpontoknál szintbeni csomópontok épülnek, a párhuzamos szervizutaknak köszönhetően pedig csökken az útcsatlakozások száma, mely szintén megoldást jelent a jelenlegi balesetveszélyes helyzetekre.

 

 

Galéria

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Ke-Víz 21 Zrt.Zemplénkő Kft.EuroAszfalt Kft.útépítésVámospércsDebrecenNyírábrány48-as út

Hírlevél

Hirdetés