2024.04.24, Szerda
Két megyét összekötő mellékutat korszerűsítenek a Dél-Dunántúlon
illusztráció - pixabay

Két megyét összekötő mellékutat korszerűsítenek a Dél-Dunántúlon

magyarepitok.hu

2022.03.31. 14:40 - Kolinek Nóra

Az Euroaszfalt kivitelezésében újul meg a Tolna és Fejér megyei településeket összekötő útvonal.

Hirdetés

Korszerűsítik a 6409. jelű Tolna megyei Nagyszokoly és a Fejér megyében található Szabadhídvég összekötő utat 4100 méter hosszan a 0+000 és 4+100 kilométerszelvények között. A kivitelezést a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megrendelésére az Euroaszfalt Kft. végzi el. A projekt a Regionális Operatív Program (ROP) keretén belül valósul meg.

A munkálatok a téli időszak végeztével 2022 márciusában kezdődtek.

A kivitelezés a bontási folyamatokkal kezdődik, melyek során ideiglenes forgalomterelés mellett elvégzik többek között az aszfalt útburkolatok profil marását, az útalapok és a szegélyek bontását. A felújítás során az út aszfaltburkolatot kap.

 

 

A munkálatokkal várhatóan a nyár végére elkészülnek

A kivitelező tájékoztatása szerint a padkanyesés elkészült, a földárkok tisztítása folyamatban van, az átereszek építése megtörtént, a burkolt árkok szintén elkészültek. Jelenleg két kotrógép és tehergépkocsik dolgoznak a munkaterületen.

A vízépítési munkák részeként megtisztítják és burkolják az árkokat, elbontják vagy tisztítják az átereszeket, csőátereszt építenek, folyókákat készítenek. Megtisztítják a csatornákat, és csatlakozást készítenek a meglévő aknához, csövekhez. A víznyelő aknába bevezetik a hossz-szivárgót, vízelvezető földmedret készítenek, melyet betonba rakott terméskővel burkolnak.

A fentieken túl elvégzik a szükséges forgalomtechnikai beavatkozásokat.

Az útfelújítás várhatóan 2022 augusztusára készül el.

ÚtépítésEuroAszfalt Kft.Magyar Közút Nonprofit Zrt.SzabadhídvégNagyszokolyútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés