2024.05.03, Péntek

Hirdetés

A 21-es főúthoz kapcsolódó bekötőutat tett rendbe a HE-DO ebben a beruházásban

A 21-es főúthoz kapcsolódó bekötőutat tett rendbe a HE-DO ebben a beruházásban

magyarepitok.hu

2023.06.11. 09:33 - Hegedűs Gergely

A tönkrement pályaszerkezetek kicserélése mellett az érintett szakaszon található hidat is felújították.

Hirdetés

Júniusban Lőrinciben átadták a Mátravidéki Erőmű-tó felújított bekötő útját. A 24114-es jelű út a 0+000 és az 1+160 kilométerszelvények között újult meg, Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházását a HE-DO csoport kivitelezte.

Az 1,16 kilométeres szakasz munkálatairól Pintér Gábor főépítésvezető számolt be a HE-DO honlapján. Az idén márciusban elkezdett projektben a padkanyesést követően kicserélték a tönkrement pályaszerkezeteket, majd a tervek szerint kijelölt helyeken 450 méter vízelvezető folyókát és több mint 20 méter átereszt újítottak fel.

"Az érintett szakaszon található hidat is felújítottuk, annak aszfalt kopóréteg cseréjével és a szegélyek sóvédelmének rekonstrukciójával" - tette hozzá a főépítésvezető. 

Zárásként a burkolat két réteg új aszfaltot kapott, a munkálatok befejező részeként pedig elkészítették a nemesített padkát, és kiépítették a végleges forgalomtechnikát. Az átadón az is elhangzott, hogy a szakemberek összesen 1750 tonna aszfaltot építettek be két rétegben. A felújított útszakasz a környéken lakók, illetve az erőműben dolgozók közlekedését is megkönnyíti, valamint biztonságosabbá is vált utazás.

ÚtépítésútfelújításHE-DOLőrinci

Hírlevél

Hirdetés