2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Négysávosra szélesedik a Szinva-híd, tehermentesül a belváros ebben a miskolci projektben
Illusztráció - Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Négysávosra szélesedik a Szinva-híd, tehermentesül a belváros ebben a miskolci projektben

magyarepitok.hu

2023.06.12. 15:01 - Hegedűs Gergely

A Szinva-patak Thököly utcai hídját és annak környékét egyaránt érintő beruházásban a felújítások mellett az áteresztő képesség növelésén van a hangsúly.

Hirdetés

A Szinva-patak két oldalán futó utcákat újítanak fel Miskolcon – derült ki a TED-en közzétett közbeszerzési adatokból. A Kiss Ernő utca, valamint a Thököly Imre utca felújítása mellett az utóbbi utcát a Szinva felett átvezető híd is megújul, akárcsak a jelzőlámpák és a patak mederburkolata.

A miskolci önkormányzat beruházását az FK-RASZTER Építő Zrt. nettó 413 millió forintos szerződéses értéken kivitelezi. A fejlesztésben ugyanakkor az Avas mentén futó Hideg sor felújítására és kiszélesítésére is sor kerül.


A buszmegállók is megújulnak

A projektben érintett Szinva-hidat ki is szélesítik, négysávos forgalomra alkalmas pálya készül. Továbbá a hídnál található közlekedési csomópont is megújul, emellett a Kiss Ernő utca kiszélesedik a Wesselényi utca és a Damjanich utca között.

A szélesítés célja a megnövekedett közúti forgalom átvezetése a Kiss Ernő utca és a Vologda utca között, támogatva a belváros mentesítését az észak felé menő forgalomtól.

A közlekedésbiztonság fokozására a közlekedési csomópontban a Kiss Ernő utcán mindkettő irányban autóbusz öbölt alakítanak ki, új fedett buszmegállók épülnek, illetve a járdákat is szélesítik.

 

ÚtépítésMiskolcSzinvahídépítésFK Raszter Építő Zrt.

Hírlevél

Hirdetés