2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Látványos munkálatokkal folytatódott a Gyöngyös elkerülő útjához kapcsolódó kivitelezés

Látványos munkálatokkal folytatódott a Gyöngyös elkerülő útjához kapcsolódó kivitelezés

magyarepitok.hu

2023.09.01. 10:00 - Kolinek Nóra

A HE-DO Csoport munkájával megvalósuló projekt során a Nagy-patak hídjának munkálatait a műtárgy állapotához igazodva újra kellett tervezni.

Hirdetés

Újabb állomásukhoz érkeztek a Gyöngyös nyugati elkerülő út építéséhez kapcsolódó belterületi útfelújítások. Az I. ütem részeként 2023 augusztusában beemelték a felújított gyöngyösi Nagy-patak híd gerendáit.

A teljes projekt az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában (a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. jogutódjaként) a HE-DO Csoport munkájával valósul meg. A feladat során javítják a belterületi utak és járdák hibáit, ezáltal csökken a zajterhelés, javul a közlekedés biztonsága.

A teljes beruházás munkái 2022 februárjában kezdődtek. A belterületi utak felújítása 2022-ben megtörtént, továbbá elkészültek a híd felszerkezet cseréjéhez kapcsolódó ivóvíz, és hírközlő vezeték kiváltások.

A kivitelező HE-DO Csoport tájékoztatása szerint jelenleg a Nagy-patak híd pályalemezének építése zajlik. Ezt követi a szigetelés, és az aszfaltburkolat megépítése, valamint az ÉMÁSZ erőátviteli kábelek végleges kiváltása.

A híd állapotához igazodva a feladatokat bővítették

Az eredeti kiviteli tervekben a Nagy-patak híd szigetelésének és burkolatának felújítása szerepelt. Az aszfaltburkolat eltávolítása után derült ki, hogy a híd olyan rossz állapotban van, hogy a pályalemezt el kell bontani, és újat kell építeni helyette. Ez a módosítás tervezéssel, közműkiváltásokkal együtt több mint egy évet vett igénybe.

A híd kivitelezéséhez kapcsolódó különlegességként említették, az eddig a meglévő hídon átvezetett közműveknek két külön közműhidat kellett építeni, a bontási munkák csak ezt követően kezdődhettek meg.

A hídfelújítási munkák megkezdését a nyár eleji esőzések miatti többszöri magas vízállás jelentősen hátráltatta. Ezen kívül a közművek kiváltása volt kritikus pontja az építkezésnek.

A projekt tervezett befejezési határideje 2023. október vége.

Galéria

ÚtépítésHE-DOGyöngyösÉpítési és Közlekedési Minisztériumútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés