2024.06.23, Vasárnap
Két új híddal gazdagodott Kecskemét térségének a forgalma

Két új híddal gazdagodott Kecskemét térségének a forgalma

magyarepitok.hu

2024.06.11. 16:27 - Hegedűs Gergely

A 441-es és az M44-es csomópontjánál megépült felüljáró átadásával akadálytalanná vált a haladás Nagykőrös és Katonatelep között.

Hirdetés

Megindult a forgalom az M44-es út két új felüljáróján – adta hírül a beruházó Építési és Közlekedési Minisztérium. A két műtárgy a gyorsforgalmi út legnyugatibb szakaszán épült meg, amelyet a Hódút Építő Kft. kivitelez Kecskemét és Szentkirály között.

 

Két 50 méteres, egynyílású híd épült

A 32,2 kilométer hosszú szakaszon összesen 14 híd épül, közülük a két szóban forgó hidat június 11-én adták át a forgalomnak. Az ÉKM közleménye szerint:

  • az egyik műtárgy a Nagykőrösről kivezető Csongrádi úton jött létre, és egy 49 méter hosszú egynyílású felüljáróval keresztezi az M44-est;
  • a másik pedig a 441-es számú főútnál épült meg, amelyet az M44-es külön szintű csomóponttal keresztez. Itt a fel- és lehajtó ágak körforgalommal csatlakoznak a főúthoz, az M44-es felett pedig egy 50,16 méter hosszú egynyílású híd épült.

Eddig közel 100 km készült el az új gyorsforgalmi útból

A felüljárók átadásával mód nyílik az új hidak melletti meglévő útszakaszok elbontására és az M44-es építésének folytatására. Az M44-es kivitelezésével párhuzamosan zajlik 441-es főút megerősítése is a Colas Út Zrt. kivitelezésében, ahol a külterületi szakaszokon a főpálya elkészült. Így a felüljáró átadásával akadálytalanná vált a haladás Nagykőrös és Katonatelep között.

Az M44 gyorsforgalmi út munkálatai 2016 óta folyamatosan zajlanak. Eddig Szentkirály és Békéscsaba között összesen 93 km készült a négysávos gyorsforgalmi útból, mely Békéscsabát köti be a gyorsforgalmi úthálózatba.

ÚtépítésÉpítési és Közlekedési MinisztériumM44-esKecskemétDuna GroupDuna Aszfalt Zrt.Hódút Kft.hídépítés

Hírlevél

Hirdetés