2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Pénzügyi szempontból is a magyar építőipar legerősebb kategóriájában van a KÉSZ Csoport

Pénzügyi szempontból is a magyar építőipar legerősebb kategóriájában van a KÉSZ Csoport

KÉSZ Csoport

2023.04.11. 14:10 - Szabó Ákos

Megerősítette a KÉSZ Holding Zrt. besorolását a Scope Ratings hitelminősítő éves felülvizsgálata során. A KÉSZ Holding Zrt. mint kibocsátó BB- Stable, míg a vállalati kötvények BB besorolást kaptak. Ezzel a felülvizsgálattal a KÉSZ Holding továbbra is megfelel a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja követelményeinek, illetve a vállalati besorolással a magyar építőipar legerősebb kategóriájában van jelen a vállalat.

Hirdetés

A Scope Hamburg GmbH megvásárlásával egy új, teljes körű hitelminősítési folyamat lezárását követően a Scope Ratings GmbH 2023. március 30-ai közzétételi dátummal megerősítette a KÉSZ Holding Zrt. hitelminősítését – derül ki a meghatározó hazai építőipari cégcsoport közleményéből. A KÉSZ Holding Zrt. által kibocsátott vállalati kötvények továbbra is BB besorolással, míg a vállalat mint kibocsátó BB- Stable hitelminősítéssel szerepel. Ezzel a cégcsoport továbbra is megfelel a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja követelményeinek, továbbra is a magyar építőipar legerősebb kategóriájában van jelen a vállalat.

 

Erős piaci pozíció, stabil jövedelmezőség

A döntés indoklásaként a Scope Rating értékelése a KÉSZ Holding Zrt. régóta erős piaci pozícióját, a hazai piacon meglévő tekintélyes projektportfólióját és a stabil, sikeres projektvégrehajtások hosszú múltját is kiemelte. A minősítést a vállalat regionális ismertsége is meghatározta, illetve az a tény, hogy a KÉSZ Holding Zrt. Magyarország harmadik legnagyobb építőipari vállalatcsoportja. Szintén pozitívan értékelték, hogy míg a KÉSZ Holding Zrt. fő tevékenységi köre az építőipar (a 2022-es pénzügyi évben a bevétel 67 százalékát ez adta), a vállalatcsoport számos egyéb üzletággal rendelkezik, amelyek szegmensdiverzifikációt és az építési ciklustól független bevételi forrásokat biztosítanak, ezáltal pedig korlátozzák a cash flow volatilitását és viszonylag stabil jövedelmezőséget eredményeznek.

„A KÉSZ Csoport hitelminősítésének megerősítése kulcsfontosságú a Növekedési Kötvényprogram megfelelőségi elvárásai szempontjából, illetve fontos jelzés, hogy a jelenlegi üzleti környezet kockázatai mellett a cégcsoport teljesítménye továbbra is stabil. Ez a teljesítmény alapozza meg belföldi és nemzetközi projektjeink és beruházásaink sikerét”

- mondta Vida Tamás, a KÉSZ Csoport vezérigazgatója.

A KÉSZ Csoport a kapacitások bővítése érdekében 2021-ben két alkalommal is vállalati kötvényeket bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának keretében, 22 milliárd forint és 11 milliárd forint értékben.

Iparági hírekKÉSZ Csoportépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés