2024.03.29, Péntek
Egész Sárospatak szennyvízkezelését modernizálja a Penta
sarospatak.hu

Egész Sárospatak szennyvízkezelését modernizálja a Penta

magyarepitok.hu

2018.04.26. 15:38 - Antal Zsófia

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban a csőrendszer és a tisztítótelep is megújul uniós forrásból.

Hirdetés

Sárospatak önkormányzata 2,8 milliárd forintos uniós forrásból hosszú idő után megújítja a város szennyvízhálózatát. A projektben a teljes csőrendszer és a szennyvíztelep is korszerűsödik. A munkaterületet március végén adták át a kivitelező Penta Általános Építőipari Kft-nek, a kivitelezés pedig néhány napon belül kezdődik. A projekt befejezési határideje 2020 decembere.

A város honlapja szerint néhány utcában hónapok óta rásegítő szennyvízátemelőt kénytelenek alkalmazni, a beruházás lezárultával azonban teljesen új konstrukciójú átemelő rendszer fogja a telepre eljuttatni a szennyvizet. A Penta Kft. összesen 3400 folyóméteren végez csatornarekonstrukciót és 4900 folyóméteren épít új szennyvízcsatornát, mely összesen 338 házi bekötést érint. A nyomóvezeték 7900 folyóméter hosszú lesz, 39 házi átemelővel. Az új hálózathoz tartozik majd egy új közterületi átemelő is, egy további pedig felújításra kerül.

forrás: sarospatak.hu

A meglévő szennyvíztisztító telep mellé egy új tisztítási vonalú, 4500 m3/nap kapacitású szennyvíztisztító telep épül. Ennek azért van különösen nagy jelentősége, mert Sárospatakon kívül további tíz településről érkezik ide a szennyvíz.

Penta Általános Építőipari Kft.VízgazdálkodásszennyvízSárospatak

Hírlevél

Hirdetés