2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Hét dunántúli településen javítja a szennyvízelvezetést a Swietelsky
A bezenyei szennyvíztisztító (aquakft.hu)

Hét dunántúli településen javítja a szennyvízelvezetést a Swietelsky

ted.europa.eu

2018.04.27. 10:57 - Antal Zsófia

A több mint 3 milliárd forintos fejlesztés legjelentősebb része Győr-Moson-Sopron megyében valósul meg.

Hirdetés

A Swietelsky Magyarország Kft. korszerűsíti hét észak- és közép-dunántúli település szennyvízelvezetését a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. megbízásában nettó 3,18 milliárd forintból megvalósuló projekt Csabrendek, Répcelak és Bezenye településeken valósul meg, a bezenyei szennyvíztisztító fejlesztése azonban Dunakiliti, Dunasziget, Feketeerdő és Rajka településeken is javítja a szennyvízfeldolgozást.

A Swietelsky feladata a Győr-Moson-Sopron megyei Bezenyén egyrészt a szennyvízcsatorna hálózat korszerűsítése, mely során 11 ezer méternyi nyomóvezetéket és 1330 méter gravitációs gerincvezetéket építenek ki, ami 85 ház bekötésével jár. A hálózaton létesül két új közterületi átemelő, kettőt pedig korszerűsítenek. Fejlesztik emellett a község már említett szennyvíztisztító telepét is, a telep tisztítási kapacitása 13.875 lakosegyenértékűre (LE) nő, hidraulikai kapacitása pedig 1500 m3/nap lesz.

A Veszprém megyei Csabrendeken szintén fejlődik a meglévő szennyvíztisztító telep: itt 5100 LE, illetve 400 m3/nap lesz az új kapacitás.

A Vas megyei Répcelakon 1856 folyóméteren történik meg a csatornahálózat rekonstrukciója, 67 házi bekötés kiváltása és egy átemelő rekonstrukciója mellett. A meglévő szennyvíztisztító telep 3302 LE és 600 m3/nap kapacitással bír majd a fejlesztés után.

Swietelsky Magyarország Kft.VízgazdálkodásKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)szennyvízRépcelakBezenyeCsabrendek

Hírlevél

Hirdetés