2024.06.18, Kedd
Belvízmentessé teszi Ibrány utcáit a Ke-Víz
mapio.net

Belvízmentessé teszi Ibrány utcáit a Ke-Víz

kozbeszerzes.hu, ibrany.hu

2018.06.26. 21:31 - Antal Zsófia

A Nyíregyházától északra fekvő településen emellett egy kilométeres kerékpárút fejlesztést is megvalósít a cég.

Hirdetés

Kerékpárutat épít és fejleszti a vízelvezető hálózatot a Ke-Víz 21 Zrt. Ibrányban. A mintegy 6700 fős Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával valósítják meg a két projektet, szerződés szerint összesen nettó 243,3 millió forintból.

A munkába járást segítő kerékpáros fejlesztés Ibrány külterületi részein, a Nagyerdő-Ipartelep utcában, valamint a Nagyhalászi utcában jön létre. Előbbi helyszínen új, 700 méter hosszú kerékpárút valósul meg, utóbbi pedig a meglévő kerékpárút felújítását és 3 méteresre történő szélesítését jelenti, 378 méter hosszan. A projekt megvalósításával javul a település közlekedésbiztonsága.

Az ibrányi belterület védelme érdekében - a kiviteli tervek elkészítése után - 4694 méter hosszú csapadék- és belvíz elvezető hálózatot épít ki a Ke-Víz. A hálózatépítés a következő területet érinti: Ady Endre utca-Dobó István utca összekötő, Ady Endre utca-Ady Endre köz, Család utca, Katona utca-Nefelejcs utca-Liliom utca-Nagyerdei utca.

A fejlesztés célja a település ár-, belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, a további környezeti káresemények megelőzése, valamint a belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése.

Ke-Víz 21 Zrt.VízgazdálkodáskerékpárútTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)árvízvédelemIbrány

Hírlevél

Hirdetés