2024.03.19, Kedd
Másfél év múlva kezdődhet a próbaüzem Kaposvár új szennyvíztelepén
fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Másfél év múlva kezdődhet a próbaüzem Kaposvár új szennyvíztelepén

magyarepitok.hu

2018.07.17. 11:02 - Antal Zsófia

A STRABAG a takarékos működésű telepen idén az építési munkákat, jövőre már a technológiai felszereltség megteremtését végzi.

Hirdetés

Jövő év végén, vagy legkésőbb 2020 elején elindulhat Kaposvár új szennyvíztelepén a hat hónapos próbaüzem – tájékoztatott Goszták Zoltán, a kivitelezést végző STRABAG Építőipari Zrt. főépítésvezetője.

Az építkezés helyszínén tartott projekttájékoztatón a főépítésvezető ismertette, hogy a STRABAG a vízjogi és egyéb engedélyezési tervek elkészítését, az engedélyek beszerzését, illetve a kiviteli tervek elkészítését tavaly augusztustól idén januárig elvégezte, majd tavasztól a kivitelezés is gőzerővel elindult.

A képre kattintva galéria nyílik!

Mostanáig lezajlottak a földmunkák, a vasbeton medencék szerkezetépítése, valamint a földmedencék, a fólia bélelésű iszaptározók és az udvartéri vezetékek elkészítése. Az idei évben a továbbiakban az építési munkák, a jövő évben pedig már a technológiai, gépészeti szerelés és az elektromos irányítástechnika kiépítése lesznek a fókuszban.

Genczler István, az üzemeltető Kavíz Kft. ügyvezetője elmondta: a 6,6 milliárd forint európai uniós és hazai forrásból 2020 augusztusára elkészülő projekt keretében a kor elvárásainak megfelelő modern tisztítómű, valamint hő- és villamos energia termelésre alkalmas biogáz erőmű jön létre, biztosítva a telep költséghatékony üzemeltetését, a szennyvíziszap energetikai célú hasznosítását.

Galéria

StrabagVízgazdálkodásKaposvárszennyvíz

Hírlevél

Hirdetés