2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Biogázt is hasznosít majd Eger megújuló szennyvíztelepe
Illusztráció (euroaszfalt.hu)

Biogázt is hasznosít majd Eger megújuló szennyvíztelepe

magyarepitok.hu

2018.09.14. 10:04 - Veres Ida

Az uniós támogatással létrejövő beruházás során korszerűsítik a szennyvízcsatorna-hálózatot is.

Hirdetés

Mintegy 5,3 milliárd forintból fejlesztik Eger szennyvízcsatorna-hálózatát és korszerűsítik szennyvíztisztító telepét. A város önkormányzata csütörtökön adott tájékoztatást a projekt elindításáról, valamint arról, hogy a beruházás nagyrészt uniós forrásból jön létre – derült ki az MTI híréből.

A csatornahálózat létrehozása során 163 házba fogják bekötni az új szennyvízelvezetőt. A projekt a szennyvíztisztítási folyamat mellett az iszapkezelésre is kiterjed. Egy jelentős technológiai bővítéssel lehetővé válik a szennyvíztisztító telepen keletkező iszap anaerob rothasztása.

Az eljárás során keletkező biogáz hasznosításához a megfelelő berendezéseket telepítik, így a telep külső energiaigénye is csökkenthető.

 

Az uniós támogatás a forrás 90 százalékát lefedi

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló beruházásra a helyhatóság közel 4,8 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázatán. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. konzorciumi vezetésével elindult fejlesztés összértéke 5 milliárd 328 millió forint, amelynek 90 százalékát az Európai Unió, míg 10 százalékát a központi költségvetés finanszírozza. A projekt várhatóan 2021 januárjában zárul le.

VízgazdálkodáscsatornaépítésKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)szennyvízEger

Hírlevél

Hirdetés