2024.04.19, Péntek
Újabb lépések a dél-alföldi belvízvédelemben - friss képeken a szivattyútelep átépítése
Fotók: Ativizig/Facebook

Újabb lépések a dél-alföldi belvízvédelemben - friss képeken a szivattyútelep átépítése

Ativizig/Facebook

2023.01.12. 08:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A Kötiviép’B Kft. végzi a Csongrád-Csanád megyei fejlesztést.

Hirdetés

A belvízbiztonság növelését célzó, dél-alföldi projektről többször beszámolt lapunk, melynek során megvalósul a körtvélyesi szivattyútelep átépítése. A Kötiviép’B Kft. a körtvélyesi szivattyútelep fejlesztésén és a Kenyere-éri csatorna rendezésén dolgozik Csongrád-Csanád megyében.

A beruházás az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) megbízásából valósul meg mintegy nettó 2,17 milliárd forint értékben. Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) Facebook oldalán közzétett információk szerint az elmúlt év végi állapotok szerint

befejeződött a vízoldali töltés helyreállítása, az anyagbeszállítás és a tömörítés.

Fotók: Ativizig/Facebook

Folynak a szivattyúépület bontási munkái 

A további tájékoztatás alapján a Kenyere-éri csatorna monolit mederburkolatának bontása, a bontott anyagok elszállítása, valamint a résfal lavírsíkjának kialakítása szintén megtörtént. A betondarálás és az útkarbantartás pedig folyamatosan zajlik.

A keretelemek alatti részen és a vízoldali nyomócső kibontása utáni területen a föld visszatöltése és tömörítése befejeződött. A vízzáró résfal építése és a résfal lavírsíkjának helyreállítása megtörtént. Továbbá megkezdődött a szivattyúépület építészeti bontása, így a bontási munkák folyamatban vannak.

 

Galéria

VízgazdálkodásKötiviép'B Kft.Országos Vízügyi FőigazgatóságKörtvélyesbelvízszivattyútelep

Hírlevél

Hirdetés