2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

A Délkelet-Alföld belvíz- és árvízbiztonságát növeli ez a szivattyútelep-építkezés - fotók
Fotók: ATIVIZIG/Facebook

A Délkelet-Alföld belvíz- és árvízbiztonságát növeli ez a szivattyútelep-építkezés - fotók

magyarepitok.hu, ATIVIZIG/Facebook

2023.06.21. 08:00 - Szabó Ákos

A Kötiviép'B által végzett kivitelezés nemcsak biztonságosabbá teszi a vidéket, hanem a mezőgazdaság fejlesztéséhez is hozzájárul.

Hirdetés

Már többször is beszámoltunk a Csongrád-Csanád vármegyében található Körtvélyesi szivattyútelep projektjéről, melynek célja többek között az, hogy a műtárgy és környezete átépítésével megvédje Hódmezővásárhely térségének lakosságát és mezőgazdasági területeit az árvíz- és belvízveszélytől. Mint megírtuk, a kivitelezést az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) megbízásából a Kötiviép’B Kft. végzi el.

 

 

Nemrég az OVF alá tartozó Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) tett közzé kommunikációs csatornáin friss információkat a beruházásáról, mely uniós támogatással, csaknem 3 milliárd forintból valósul meg és a tervezett ütemben halad.

 

Ezeket a feladatokat végezték el a tavasz második felében

Mint az ATIVIZIG közleményében olvasható, a szivattyútelep gépházának térszín alatti épületelemeinek bontási munkálatai befejeződtek, és a munkagödröt agyagfrakciójú földanyaggal, valamint réteges tömörítéssel visszatöltötték. A szádlemezeket is kihúzták, és a betontörési munkák is elkészültek.

 

 

A szivattyú provizórium üzempróbája is lezajlott, még áprilisban, majd szivattyúzást is végeztek, amely során az üzemi szintig csökkentették a víz mértékét.

Ahogy a tájékoztatóból kiderül: a szivattyú által védett oldali műtárgyak építési munkaterének víztelenítéséhez szükséges területelőkészítő munkákkal is elkészültek, és a vákuumkutas talajvízszint csökkentése folyamatos. Mindemellett az útkarbantartási és telephelyrendezési munkák is folyamatosan haladnak.

 

 

VízgazdálkodásKötiviép'B Kft.Országos Vízügyi FőigazgatóságAlsó-Tisza-vidéki Vízügyi IgazgatóságTiszaKörtvélyes

Hírlevél

Hirdetés