2024.09.16, Hétfő
Célkeresztben a vízipar jövője – hamarosan Magyar-Szlovák Vízipari Szakmai és Üzleti Találkozó
Pureco Csoport

Célkeresztben a vízipar jövője – hamarosan Magyar-Szlovák Vízipari Szakmai és Üzleti Találkozó

magyarepítok.hu

2024.09.06. 16:17 - Móré Levente

Magyarország és Szlovákia vízipara szorosan összekapcsolódik, a Pureco főtámogatásával platformhoz jutó közös gondolkodás pedig kiváló üzleti lehetőségeket is hozhat.

Hirdetés

A klímaváltozásra való felkészülés már megkezdődött, ebben pedig nem csak a vízipari ágazat, de egész környezetünk jövője a tét. Nem véletlen, hogy a találkozó programjának összeállításában kiemelt támogatóként aktívan részt is vett a víziközmű infrastruktúrával és a hozzá szervesen kapcsolódó csapadékvíz-gazdálkodással foglalkozó Pureco Kft.

Rendkívül nagy hatással lesznek az erősödő fenntarthatósági törekvések a vállalatokra, de a teljes ellátási láncra is. Ez pedig láthatóan körvonalazódik az ESG szempontú megfelelőségi elvárásokban. Hiánypótló rendezvényt szervez tehát a Hungarian Water Partnership Nonprofit Kft. (HWP), valamint a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. (CED) 2024. szeptember 19-én a révkomáromi Selye János Egyetemen.

 

 

Az ágazat talán legnagyobb eseménye lesz

A Magyar-Szlovák Vízipari Szakmai és Üzleti Találkozó – Az ESG pozitív hatása az ágazat jövőjére című fórumot a határon átnyúló ágazati együttműködés erősítésére és a kétoldalú szakmai párbeszéd elősegítésére hozták létre. E kezdeményezés abból a szempontból is egyedi, hogy a vizes ágazatra, víziparra, víziközmű szolgáltatókra és a vállalatok vízbiztonságára vonatkoztatva még nem vizsgálták ilyen eseményen az ESG hatását.

A magyar vízipar és gazdaságfejlesztés aktív nemzetközi szerepvállalásának köszönhetően több mint 100 üzleti partner érkezik majd a kiemelt jelentőségű nemzetközi tanácskozásra: szinte minden vállalat, amely tervezője, beruházója, kivitelezője, üzemeltetője vagy finanszírozója e víziparnak, képviseltetni fogja magát a nagyívű rendezvényen. A program során lehetőségük nyílik az ágazatot érintő tapasztalatcserére, továbbá a vízgazdálkodási kérdések megvitatására, valamint a vízügyi vagy vízipari fejlesztési törekvések áttekintésére a két országot érintően.

 

 

Kiemelt témák, közös megoldások

A magyar és szlovák nyelven tartandó konferencia napirendre tűzött témái között a tervezői, beruházói, kivitelezői és üzemeltetői tapasztalatcserét, a vízgazdálkodás helyzetértékelését, az ágazatot érintő fejlesztések kérdéseit, valamint a határon átnyúló projektlehetőségeket is felölelik majd az előadások.

Kiemelt kérdéskör lesz a „felelős befektetésekkel” kapcsolatos pénzügyi döntéseket megalapozó környezeti, szociális és irányítási szempontrendszer (ESG), valamint annak hatása a szlovákiai és magyarországi vízipari vállalatok helyzetére.

Végül, de nem utolsósorban, közvetlen üzleti találkozókra (B2B) is sor kerül a rendezvény során, amelynek létrejöttét a főtámogató Pureco mellett a Colas Alterra Zrt., az AVA-stav, ltd. és a Toray Membrane Europe AG is segíti. Szeptember 11-ig még lehet jelentkezni, így mihamarabb regisztráljon és legyen résztvevője a szakmai párbeszédnek!

 

Szlovák-Magyar Vízipari Szakmai És Üzleti Találkozó
Az ESG pozitív hatása az ágazat jövőjére

  • Időpont: 2024. szeptember 19.
  • Helyszín: Révkomárom, Selye János Egyetem
  • Program és regisztráció: www.waterindustryforum.hu

 

VízgazdálkodásPureco Kft.vízgazdálkodásivóvízszennyvízfenntarthatóságkonferenciaklímaváltozásColasColas Alterra Zrt.AVA-stavToray Membrane

Hírlevél

Hirdetés