2024.04.25, Csütörtök
Közel tízezer négyzetméteres gyárbővítést kivitelezett Oroszlányban a Westbau

Közel tízezer négyzetméteres gyárbővítést kivitelezett Oroszlányban a Westbau

magyarepitok.hu

2017.03.03. 12:19 - Hegedűs Gergely

A magyar építőipari cég ötödször fejlesztett az amerikai autógyártó megrendelésére, többek közt szigorú energetikai követelményeknek is megfelelve.

Hirdetés

Elkészült az amerikai BorgWarner oroszlányi telephelyének újabb bővítésével a West Hungária Bau Kft. A cég közleményéből kiderül, 9500 négyzetméterrel bővítették az autóipari cég összeszerelő gyárát. Az oroszlányi gyártó egység fejlesztésének ez volt a nyolcadik üteme, ezúttal kiszolgáló épületekkel, szociális épületrészekkel, irodákkal, magasraktárral és logisztikai eszközökkel bővítették. A mostani mellett a korábbi négy ütem kivitelezője is a Westbau volt.


Hőszigetelés, hővisszanyerés és teljes pormentesség

A magyar magasépítő vállalat közleményében hangsúlyozza, hogy az autóalkatrészek összeszereléséhez pormentes környezet szükséges, emiatt az átadott épületegységeknek szigorú minőségi követelményeknek kellett megfelelnie. Ráadásul a mostani beruházásnál (akárcsak a hetedik fejlesztési ütemnél) a BorgWarner energiatakarékos megoldásokat írt elő: az előírtnál vastagabb hőszigetelési rendszerek, hővisszanyerés és LED-es fényforrások.

A közlemény szerint a WHB eddigi öt kivitelezése során összesen 52 500 négyzetméternyi gyártóegységet épített az amerikai cégnek - valamennyi esetben az elvárt minőségben és határidőn belül.


Fókuszban a gazdaságosság

A BorgWarner tavaly áprilisban jelentette be, hogy 15,5 milliárd forintos beruházást valósít meg Oroszlányban, amellyel 600 új munkahelyet teremt. A vállalat több mint 15 éve kezdte meg a gyártást Magyarországon, olyan termékeket állítanak elő, amelyek segítik a gazdaságos üzemanyag-felhasználást, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését és a teljesítmény fokozását.

Iparági híreküzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés