2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

A szerkezetépítő cég, amely környezettudatosan építi fel zsalurendszereit
A fotók az építkezések korábbi állapotát tükrözik, a MEVA zsalurendszerek fotózásának alkalmas időpontjaiban készültek.

A szerkezetépítő cég, amely környezettudatosan építi fel zsalurendszereit

magyarepitok.hu

2021.10.28. 14:26 - Bíró Beáta

Famentes saját zsalukészletével a gyorsabb kivitelezés mellett az ökológiai lábnyomot is csökkenti a debreceni szerkezetépítő vállalat.

Hirdetés

A mintegy 300 (ebből 200 alkalmazotti létszám) főt foglalkoztató, vasbeton szerkezeteket és generálmunkákat is építő cég, a Márkó-Bau Generál Kft és társcégei 2012 óta dolgoznak MEVA zsaluzatokkal. A kezdetekről Luczay Márk tulajdonos, ügyvezető mesélt:

„A MEVA megoldásairól még korábbi tevékenységem során hallottam, de soha nem dolgoztunk együtt. Aztán amikor elindítottam a saját cégemet, már kezdetektől olyan zsalurendszert szerettem volna alkalmazni, aminek a teherbírása és a tartóssága jóval nagyobb, mint amiket mi akkoriban ismertünk a piacon. Így találtam rá a MEVA műanyag zsaluhéj-technológiájára. Számomra már a kezdetektől fogva ez volt a jövőbe mutató megoldás.” – mondta az tulajdonos ügyvezető.

 

A képre kattintva galéria nyílik

 

Az új csarnokban is ezt a megoldást alkalmazzák

A keleti régióban most már jelentős kapacitással rendelkező cég nyolc éve kizárólag ezt a műszaki megoldást alkalmazza tevékenysége során. Ez alatt az idő alatt nem volt olyan zsalutábla, amit ki kellett volna dobni.  

 

A debreceni építkezés nyár végén

Számunkra már a gyakorlatban is igazolódott, hogy évek alatt ezzel a technikával a korábbi, valamivel nagyobb beruházási költség ellenére a héjcsere elmaradása következtében a zsaluparkunk értékének nagy százalékát takarítottuk meg.” - részletezi a tapasztalatokat az ügyvezető – „Különösen az elmúlt évek növekvő bérköltsége mellett fontos, hogy az eszközpark fenntartási költsége a korábbi rendszeres héjvásárlás elmaradásával a töredékére esett és jól tervezhető.” A cégnek idén elkészült a saját, új csarnoka, amelynek tervezésénél fontos szempont volt, hogy a MEVA a partnerek számára is kínált zsalujavítási, mosási technológiáját itt is alkalmazni lehessen, így a zsaluparkot nem kell karbantartásra a MEVA-hoz szállítani.

„Így jövőre az immáron 1.500 négyzetméter falzsaluzatunkat a saját eszközeinkkel fogjuk karbantartani, illetve a műanyag héjazatot a legjobb betonfelületi minőség elérése érdekében, felpolírozni” – mesélte a tulajdonos.

 

A balatonföldvári projekt nyár elején

 

Innováció és hatékonyság egyben

Ezzel a fejlett, környezettudatosan összeállított zsaluparkkal végzi a cég Debrecen jelenleg legismertebb magasépítési kivitelezését, az Egyetem Tower Debrecent (a beruházásról itt írtunk korábban).

„A vállalkozásunknak is és a kivitelezőiparnak is egy újabb fejlődési állomása volt, hogy a jelentősen megdráguló fa alapanyagot már nem tartalmazó, és a legkevesebb élőmunkával építhető MevaDec ejtőfejes födémrendszert vásároltuk meg és alkalmazzuk. Ezzel a rendszerrel 35 százalékkal kisebb létszám mellett is 10 százalékkal gyorsabb a kivitelezés.” Jelenleg az Egyetem Tower mellett már ezzel a rendszerrel épül a Geronto-Med Kft. 180 férőhelyes Ápolási Intézete Balatonföldváron is.

 

 

A cég célja a közeljövőben, hogy az általuk használt födémzsaluzatok túlnyomó része is műanyag és ne fa héjazatú legyen. Ebben partnerük a MEVA, amely piacvezető a műanyag héjtechnológia terén.  

„A MEVA ügyvezetője 2012-ben, amikor elkezdtük a közös munkát, azt mondta nekem, hogy a zsaluzási technológiák piacán középtávon Magyarországon is eljön az a pillanat, amikor versenyhátrányba kerül az, aki nem a MEVA műanyag héjtechnológiáját alkalmazza. Számomra ez hihetetlen volt akkoriban, de az elmúlt 8 éves működésünk ezt a mondatot maximálisan megerősítette.”

 

 

A MEVA elsőként ismerte fel, hogy a zsaluzásnál használt fa elégetése, kidobása óriási terhelést jelent a környezetnek. Az általuk kínált magas színvonalú, kompozit műanyag megoldásokkal felelősséget vállalnak a Föld értékeinek megóvása érdekében. Azzal, hogy a Márkó-Bau Generál Kft., a debreceni térség legdinamikusabban fejlődő szerkezetépítő cége is letette voksát a legújabb famentes födémrendszerek mellett, szintén felelősséget vállal az ökológiai lábnyom csökkentésében. 

 

 

Galéria

Iparági hírekMEVA Zsalurendszerek Zrt.Márkó-Bau Kft.DebrecenBalatonföldvárzsaluzatzöld megoldások

Hírlevél

Hirdetés