2024.03.29, Péntek
Oktatási együttműködést kötött a Duna Aszfalt és a SZIE Építéstudományi Kara
(fotó: magyarepitok.hu)

Oktatási együttműködést kötött a Duna Aszfalt és a SZIE Építéstudományi Kara

magyarepitok.hu

2017.03.22. 09:30 - Hegedűs Gergely

Az egyezménnyel gyakorlatorientált oktatási és kutatási együttműködés jön létre az építőipar és az egyetem között.

Hirdetés

A szerdai Ybl szakmai napon oktatási együttmőködésről írt alá megállapodást a Duna Aszfalt Kft. és a budapesti Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara. A kedden született megállapodást az intézmény részéről Dr. Markó Balázs dékán (képünkön jobbra), míg az építőipari cégtől Tóth László ügyvezető írta alá. Az egyezmény célja egy gyakorlatorientált oktatási és kutatási együttműködés az építőipar és az egyetem között.

A felek ennek érdekében alapvető célként kitűzték az építőipari szakemberek bevonását a kar hallgatóinak képzésébe, amihez az egyetem oktatástechnikai hátteret ad. A Duna Aszfalt ugyanakkor vállalta, hogy az elméleti képzést gyakorlati eszközökkel egészíti ki: üzemlátogatásra és szakmai gyakorlatra ad lehetőséget a hallgatóknak.

A szerződő felek ezen kívül a kutatás-fejlesztésben is együttműködnek, az ehhez való forrásszerzés során keresik a közös pályázás lehetőségét. Továbbá az egyetem bevonja a tudományos tevékenységébe a mélyépítő céget, eközben a Duna Aszfalt lehetőségeihez mérten segíti a kutatást.

Duna Aszfalt Zrt.Iparági hírekszakemberképzés

Hírlevél

Hirdetés