2024.04.23, Kedd
Elkezdődött a győri kutatóközpont építése

Elkezdődött a győri kutatóközpont építése

mti, magyarepitok.hu

2017.04.04. 10:11 - Hegedűs Gergely

A Westbau és az Euro Generál által kivitelezett projekt járműipari innovációs programoknak ad hátteret.

Hirdetés

Megkezdődött Győrben a Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központjának (FIEK) építése a Széchenyi István Egyetem (SZIE) területén. Az épületegyüttes kivitelezését a West Hungária Bau Kft. és az Euro Generál Zrt. konzorciuma végzi.

Az intézmény közleményéből kiderült, a munkálatok a Hédervári út melletti területen használaton kívüli épületek bontásával indultak. Ahogy azt korábban is megírtuk, a beruházásban három épületet hoznak létre. A menedzsment campus irodai, oktatás-kutatási és vendéglátási céllal épül négy szinten 2500 négyzetméteres hasznos alapterületen. A kétszintes csomagolás vizsgáló labor 759 négyzetméteres lesz irodai, kutatási, fejlesztési, tesztelési funkcióval, akárcsak háromszintes fékpad épület 1400 négyzetméteren.

A projekt a közlemény szerint 6,4 milliárd forintot nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól. A FIEK-ben a hallgatók az egyetemmel együttműködő vállalatokkal közösen a legmodernebb eszközökkel és technológiával valósíthatnak meg fejlesztéseket, hátteret létesítve a járműipari innovációs programoknak.

A központ várhatóan jövő júliusra készül el.

GyőrWEST HUNGÁRIA BAU Kft.Iparági hírekoktatási beruházásEuro Generál

Hírlevél

Hirdetés