2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Békéscsaba kultúrpalotájaként születhet újjá a Munkácsy Mihály Múzeum
mapio.net

Békéscsaba kultúrpalotájaként születhet újjá a Munkácsy Mihály Múzeum

MTI

2016.08.25. 13:56 - Antal Zsófia

A Munkácsy kulturális negyed fejlesztés részeként a múzeum meglévő két épületét összekötnék, a beruházás célja a befogadóképesség bővítése.

Hirdetés

Kétszázmillió forintra pályázik Békéscsaba önkormányzata az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból a Munkácsy Mihály Múzeum bővítésére. Erről döntött soron kívüli, csütörtöki ülésén a város közgyűlése. Az önerőt nem igénylő pályázat beadását a tizennégy jelen lévő képviselő egyhangúlag támogatta.

Az előterjesztés szerint a két önálló, de egymás mellett lévő épületből álló Munkácsy Mihály Múzeum programjaira és kiállításaira fokozatosan emelkedő számú látogató érkezik, a közösségi és kiállítóterek már nem képesek kulturáltan befogadni e tömeget. A két, jelenleg különálló épület összekötésével megoldódhat a probléma. Az újonnan kialakított zárt tér kiállító- és közösségi fogadótérként is hasznosítható lenne, és esős időben sem kellene a jövőben az épületek között gyalogolniuk a látogatóknak.

Szarvas Péter polgármester elmondta: a beruházás révén a múzeum a tervezett Munkácsy kulturális negyed emblematikus épülete lehet. A Munkácsy-negyed alapvetően kulturális jellegű fejlesztés, a TOP-beruházás pedig infrastruktúra fejlesztés lesz, melyek a polgármester szerint Békéscsaba turisztikai vonzerejét növelik majd.

Mi épül?Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)turizmusBékéscsaba

Hírlevél

Hirdetés