2024.04.26, Péntek

Hirdetés

A Dunában épül a vizes vb hatvanöt tonnás ugrótornya
redbull.com

A Dunában épül a vizes vb hatvanöt tonnás ugrótornya

MTI

2016.09.02. 16:39 - Antal Zsófia

33 méter magas és 65 tonnás lesz az ideiglenes acél ugrótorony, amely a budapesti vizes világbajnokságra épül a Batthyány térnél az alsó rakparton és a Dunán.

Hirdetés

A Magyarországon a vb-n bemutatkozó óriás-toronyugrás férfi és női versenyének résztvevői 27, illetve 20 méteren kialakított platformról elrugaszkodva mutatják majd be ugrásaikat és egy 15 méter átmérőjű mobil medencébe érkeznek.

A szervezők pénteki tájékoztatása szerint az acéltorony és a medence 17x47 méter alapterületű vasbeton platformra kerül, amelynek kialakításához 615 köbméter betont és 125 tonna betonacélt használnak fel. A platform alépítményét a Dunában alakítják ki, a folyón lehorgonyzó hajóról építkezve. Mindez úgy fog megtörténni, hogy az autós és villamos forgalmat csupán a rendezvény alatt kell majd korlátozni.

A közbeszerzési felhívást egyelőre a torony tervezésére írta ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., azt az Óbuda Építész Stúdió Kft. és az Óbuda-ÚJLAK Beruházásszervező és Fővállalkozó Zrt. nyerték el 118,5 millió forintos ajánlatukkal.

Az óriás-toronyugrás 2013-ban, a barcelonai világbajnokságon került először a műsorba, a sikeres premiert követően pedig tavaly Kazanyban is a vb egyik színfoltja volt.

Mi épül?sportberuházásokvizes vb 2017

Hírlevél

Hirdetés