2024.04.20, Szombat
Rövid idő alatt négy gyermekintézmény újul meg Győrben
maps.google.com

Rövid idő alatt négy gyermekintézmény újul meg Győrben

MTI, kozbeszerzes.hu

2016.10.20. 16:42 - Antal Zsófia

Több mint 950 millió forintból fejleszti két óvodáját és egy bölcsődéjét a győri önkormányzat. A 21. századnak megfelelő, minőségi nevelő-oktató munkához szükséges környezet kialakítását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program biztosítja.

Hirdetés

A győri önkormányzat csütörtöki közleménye szerint az Erzsébet Ligeti Óvodában a fejlesztés jövő szeptember végére fejeződik be. Ezalatt az idő alatt:

  • a meglévő épületrészt kétszintes szárnnyal bővítik, ahol négy foglalkoztatószobát, öltözőt, vizesblokkot, orvosi szobát és liftet alakítanak ki;
  • a légtér emelésével átalakítják a tornaszobát;
  • új játszóeszközöket helyeznek el az udvaron, amelyet füvesítenek;
  • egyéni fejlesztőszobákat is létrehoznak, ahol a speciális, egyéni foglalkozások hatékonyabbak lehetnek;
  • felújítják a villamos hálózatot és burkolatot cserélnek;
  • akadálymentesítik az épületet.

A Szövetség utcai Bóbita tagóvodát a budapesti székhelyű Fodor Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. újítja fel. Itt is funkcionális átalakításokat végeznek, valamint új szárnnyal bővítik, ahol aula, tornaszoba, egyéni fejlesztőszoba, iroda és a szülői fogadó kap helyet. Az egész épületet akadálymentesítik, bútorokat és fejlesztőeszközöket szereznek be. Ez a beruházás is a jövő év szeptemberének végére zárul le.

A Báthory utcai bölcsődét 545 négyzetméteren felújítja, 298 négyzetméteren pedig átalakítja a győri TERÁN Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A munkálatok során kicserélik a hőszigetelést a homlokzaton, szigetelik a lapos tetőt és új nyílászárókat építenek be. Új mellékhelyiségeket, pelenkázót és zuhanyzót alakítanak ki, valamint akadálymentesítik az épületet. A fejlesztés a jövő év elején fejeződik be.

A Család- és Gyermekjóléti Központ telephelyének felújítását a Bóbita tagóvodához hasonlóan a Fodor Kft. végzi el. A cég feladata öt iroda, ügyfélfogadók, teakonyha, vizesblokk, valamint egy akadálymentes wc kialakítása. Emellett húsz homlokzati nyílászáró cseréje és 150 négyzetméteren homlokzatszigetelés is a munka részét képezi.

GyőrMi épül?építőipari cégekTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)óvodafejlesztésbölcsődeFodor Építőipari Kft.

Hírlevél

Hirdetés