2024.04.20, Szombat
Három magyarországi gyárát is fejleszti egy francia autóipari vállalat
ekapija.com

Három magyarországi gyárát is fejleszti egy francia autóipari vállalat

MTI

2016.12.09. 12:04 - Antal Zsófia

A Le Bélier új üzemcsarnokokat épít és fejleszti infrastruktúráját Mohácson, Ajkán és Szolnokon is. Mindez 350 új munkavállaló felvételével jár.

Hirdetés

Csaknem tízmilliárd forintos beruházással 350 új munkahelyet hoz létre a Le Bélier francia autó- és repülőgépipari beszállító vállalat ajkai, szolnoki és mohácsi gyáraiban - jelentette be Skobrák Tibor, a Le Bélier csoport közép-európai gazdasági igazgatója pénteken Budapesten.

A beruházással – melyhez a magyar állam 2,2 milliárd forint támogatást ad – infrastruktúrát fejlesztenek, csarnokokat építenek, valamint automata, innovatív öntősorokat szereznek be. A fejlesztés 2018 decemberével zárul le. A 350 új munkavállaló csaknem 40 százaléka mérnök vagy felső képesítésű szakember lesz.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a beruházás főként azért jön létre, mert a Le Bélier elnyert egy óriási megbízást a BMW-től: az 5-ös széria fékrendszereihez gyártja majd az alumínium alkatrészeket. Ez hosszú távon jelent nagyon nagy igényt a cég Magyarországon gyártott termékeire.

Szekó József, Mohács polgármestere örömét fejezte ki, hogy a beruházással több mint egymilliárd forintos fejlesztés valósul meg a mohácsi üzemben, 50 munkavállaló felvételével. Mohácson két és fél éven belül átadnak egy nemzetközi közforgalmi kikötőt, így a termékeket hatékonyan és gazdaságosan tudják bárhová eljuttatni a világon. Hozzátette, hogy a város támogatja a vállalat további munkaerő-felvételi szándékát is.

A fékrendszerekbe alumínium alkatrészeket gyártó Le Bélier 1994 óta van jelen Magyarországon, világpiaci részesedése több mint 45 százalékos. A vállalat nagy hangsúlyt fektet az automatizálásra és az innovatív gépjárművek alkatrészeinek fejlesztésére, jelen van az elektromos autók piacán is. A Le Bélier 1236 embert foglalkoztat Magyarországon, idén 170 millió eurós árbevételt várnak.

munkahelyekMi épül?SzolnokautóiparüzemfejlesztésMohácsAjka

Hírlevél

Hirdetés