2024.03.19, Kedd
Májusra megújul a kaposvári Rákóczi Stadion
magyarfutball.hu

Májusra megújul a kaposvári Rákóczi Stadion

kozbeszerzes.hu, magyarfutball.hu

2016.12.08. 12:03 - Antal Zsófia

Közel 500 millió forintból modernizálják Somogy megye székhelyének 40 éves futballstadionját: befedik a lelátókat és új világítást is kap a pálya.

Hirdetés

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében a kaposvári labdarúgó sportlétesítmény rekonstrukciós munkáit a dunavarsányi PHAROS ‘95 Kft. és a budapesti ELIOS Innovatív Zrt. konzorciuma valósítja meg nettó 485 millió forintból.

A hetvenes években épült Rákóczi Stadion decemberben kezdődő felújítása során teljesen befedik az 1750 férőhelyes lelátót, és a főépületben VIP-, sajtó- és sportszakmai funkciókat alakítanak ki. Megújulnak az öltözői és a nézőtéri vizesblokkok is. Ami a pálya világítását illeti, elbontják a meglévő két lámpaoszlopot, helyette 4 darab 30 méteres zártszelvényű oszlopot állítanak fel új világítótestekkel.

kép: magyarfutball.hu

Környezetbarát gépészetet is kiépítenek, melynek része egy biogáz vezeték a cukorgyári biogáz üzem és a stadion között, elegendő kapacitással ahhoz, hogy később a játéktér fűtését is biztosítani tudja.

A létesítmény a tervek szerint februárra 50 százalékos készültségben lesz, a 100 százalék elérése pedig május közepére várható.

Mi épül?építőipari cégeksportberuházásokKaposvár

Hírlevél

Hirdetés