2024.04.18, Csütörtök
26 szegedi gyermekintézményben indul teljes körű felújítás
szeged.imami.hu

26 szegedi gyermekintézményben indul teljes körű felújítás

MTI

2017.01.04. 14:43 - Antal Zsófia

A városban öt bölcsőde és 21 óvoda rekonstrukciójára kerül sor. Az első közülük a Cső utcai bölcsőde, ahol májustól közel száz gyerek ellátása folytatódhat majd jobb körülmények között.

Hirdetés

Uniós támogatással, 5,3 milliárd forintból 26 bölcsőde és óvoda épületét újítják föl teljes körűen Szegeden - jelentette be Solymos László (MSZP) alpolgármester szerdán, az első bölcsőde rekonstrukciójának kezdetekor tartott sajtótájékoztatón

Szegeden az önkormányzat 15 bölcsődét működtet, ezekbe csaknem ezer gyermek jár. Az intézmények közül ötöt újítanak föl, elsőként az egyik legnagyobbat, a Cső utcait, ahol nyolc csoportszobában 96 gyermeket látnak el. Az 1979-ben emelt épület teljes körű felújítása 140 millió forintba kerül és a tervek szerint május végére befejeződik. Az ebbe a bölcsődébe járó gyermekeket ideiglenesen négy másik önkormányzati intézményben helyezték el.

Szabó Sándor (MSZP), a térség országgyűlési képviselője elmondta, a területi operatív programból Szeged mintegy 34 milliárd forint forrást kap, amelyet a gazdaságfejlesztés és a helyi közlekedés infrastruktúrájának javítása mellett a közszolgáltatások minőségének emelésére fordítanak. Így a közelmúltban elkezdődött a városban több orvosi rendelő rekonstrukciója. Közölte: a város 2,8 milliárd forintot fordít iskolák felújítására annak ellenére, hogy az idei évtől már a működtetés is állami kézbe került az önkormányzattól.

Mi épül?épületfelújításSzegedóvodafejlesztésbölcsőde

Hírlevél

Hirdetés