2024.03.19, Kedd
Nagy érdeklődés közepette adták át a Hidász Napokon a szakma számos díját
magyarepitok.hu/Bernát Benjámin

Nagy érdeklődés közepette adták át a Hidász Napokon a szakma számos díját

magyarepitok.hu

2018.06.08. 17:57 - Szabó Ákos

Az út- és hídépítés több évtizede páratlan konjunktúrájának köszönhetően is jó hangulatban zajlott a konferencia.

Hirdetés

Volt mit megvitatnia a résztvevőknek az idén június 6-tól 8-ig megrendezett Hidász Napokon, hiszen egyre több helyen épülnek közúti, vasúti és gyalogos átkelők Magyarországon. Sitku László, az eseményt szervező Hidászokért Alapítvány elnöke elmondása szerint az ágazat fellendülőben van, amit jelentős részben a közúti fejlesztéseknek is köszönhet, mivel azok generálják a hídépítéseket.

 

Sitku László (a képre kattintva galéra nyílik)

 

Bemutatták az új Duna-hidat

A háromnapos rendezvény első napján a mérnökök közelebbről is megismerhették a következő években a fővárosban felépítésre kerülő új Duna-hidat. Egy teljes délelőttöt szántak a Dél-Budapestet összekötő átkelő győztes pályázata és az összes hazai pályamű bemutatására.

 

Az új Duna-híd látványterve (Fővárosi Önkormányzat)

 

Díjazták a szakma kiemelkedő képviselőit

A tavalyi 340 résztvevő után idén közel félezer regisztráció érkezett a konferenciára, ahol a szakma több képviselőjét is díjazták. Idén először a Hidász Napokon adták át a Közúti Szakemberekért Alapítvány Év Ifjú Mérnöke díját. A kettős elismerést Kővári Ákos építészmérnök (UNITEF-83 Zrt.), illetve Szabó Gábor építőmérnök (Hódút Kft.) kapta meg. Szabó Gábor a Mosoni-Duna-híd acélszerkezetének építésvezetői munkájáért kapta az elismerést.

 

 

Ezt követően a Clark Ádám-életműdíjjal kitüntetett szakembereket jelentették be. A különösen kiemelkedő és a szakma életét támogató életutat elismerő kitüntetést egy-egy hazai és külföldi mérnök kapta meg. A díjazottak egészségügyi okok miatt nem tudtak személyesen megjelenni, de a szakma így is méltatta Királyföldi Lajosné és Willibald Luber munkásságát.

 

 

A hidak ügyéért tett kiemelkedő teljesítményt elismerő Apáthy Endre-díjat 2018-ban Dr. Farkas György, a BME professzora kapta oktatói tevékenységéért. A tervezők munkásságát értékelő Feketeházy János-díjat Nagy László vehette át, aki a szlovákiai Dopravoprojekt a.s. képviseletében magyar Pont-TERV Zrt.-vel együtt a jelenleg épülő komáromi Duna-híd főtervezője. A kivitelezésben dolgozó, kiemelkedő teljesítményt felmutató mérnöknek járó Massányi Károly-díjat a szakma nagy verseny keretében Horváth Lajosnak, a Strabag Építő Kft. munkatársának adta számtalan hídon elvégzett munkájáért.

 

 

A díjkiosztó ceremóniát az Év Hidásza elismerés átadása zárta, melyet dr. Dunai László professzor, a BME Építőmérnöki Karának dékánja vehetett át a tavalyi díjazott dr. Dalmy Dénestől.

 

 

Számos hazai és külföldi szakember adott elő a konferencián

A Hidász Napok programja során a szakma képviselői számos aktuális hazai és külföldi témáról hallgathattak meg előadást. Szó esett többek között

Emellett számos technológiai és építéstechnikai kérdést is megvitattak a résztvevők.

Az esemény a Hidászokért Egyesület szervezésében valósult meg, a konferenciát a Hódút, a Duna Aszfalt,  az AcélHidak, az A-Híd, a Cartosoft, a Colas, a Color Help, a Ferrobeton, a Freyssinet, a Hídépítő, a Hídtechnika, a HSP Hídépítő Speciál, a KKBK, a Magyar Közút, a Magyar Mérnöki Kamara, a Mapei, az MCE Nyíregyháza, a Provix Híd, a Sika és a Via-Pontis támogatták, a rendezvény médiapartnere a magyarepitok.hu.

Galéria

AktuáliskonferenciahídépítésSiófokStrabagHódút Kft.Unitef-83 Zrt.

Hírlevél

Hirdetés