2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Ifjúsági Centrumként épül meg Szeged új stadionja
(delmagyar.hu)

Ifjúsági Centrumként épül meg Szeged új stadionja

magyarepitok.hu, szeged.ma

2017.06.02. 10:05 - Hegedűs Gergely

Többek közt sportcsarnok, rendezvényközpont és focistadion is épül a közel tízmilliárdos beruházásban.

Hirdetés

Kiírták a közbeszerzést a Szegedi Ifjúsági Centrum és kiegészítő projektjeinek kivitelezésére. A TED-en megjelent hirdetmény szerint összesen nyolc ütemben valósul meg a fejlesztés, ezek során többek közt sportcsarnok, rendezvényközpont és focistadion is épül a Dorozsmai út (5-ös főút) elején.

A beruházó Szeged-Csanádi Egyházmegye részéről Kiss-Rigó László korábban a szeged.ma-nak számolt be a projektről. A megyés püspök elmondta, eredetileg a város új futballstadionjának felépítése volt a terv, ám ez később kibővült. A létesítmény így amellett, hogy a Szeged 2011-Grosics Akadémia otthona lesz, közösségi térként is szolgál majd. „Egy olyan ifjúsági, családi és sportközpont valósul meg, ahol a versenysport, a labdarúgás, a közösségi sport és főleg a közösségek, elsősorban az egyházmegye közösségei találnak otthonra” – fogalmazott a püspök. „Tizenegy ezer diák tanul és nevelkedik a rendszerünkben, négyezer állami gondozású gyermek van a gondjainkra bízva. A Szegedi Ifjúsági Centrum amellett, hogy nekik kínál lehetőségeket, a plébániák közösségi életéhez, rendezvényeihez, programjaihoz minőségi feltételeket tud biztosítani. Széles körben tudja szolgálni a katolikusokat, a hívőket és a nem hívőket egyaránt."

A szeged.ma cikke szerint a kormány 9,7 milliárd forintot különít el a beruházásra az idei költségvetésből.

A közbeszerzés szövegéből kiderül, az A ütemben 8 000 férőhelyes stadion és egy három emeletes főépület jön létre rendezvényterületekkel. A B ütemben egy rendezvényközpontot alakítanak ki öltözőkkel, edzőtermekkel, orvosi és edzői kiszolgáló helyiségekkel. A központ egy sportcsarnokból, egy három szintes fejépületből és egy grundfoci pályából áll majd. A grundfoci pálya tömegrendezvények helyszínéül is szolgál, az ott felállított opcionális színpad kiszolgálásának is hátteret ad a fejépület.

A többi hat ütem az alábbiakat tartalmazza:

  • a meglévő szállásépület állagmegóvása,
  • a meglévő portaépület alapfelújítása,
  • meglévő épületek, közművek és utak bontása,
  • közművek kiváltása és építése,
  • útépítési munkák, melyek megoldják a létesítmény közlekedési kapcsolatát,
  • centerpálya és edzőpályák építése.
Mi épül?sportberuházásokSzeged

Hírlevél

Hirdetés