2024.04.16, Kedd
Három új napelemparkot épít a MOL
illusztráció

Három új napelemparkot épít a MOL

mti

2018.03.01. 12:03 - Hegedűs Gergely

A több milliárdos beruházás több mint 9000 háztartás áramszükségletét biztosítja.

Hirdetés

Tiszaújvárosban, Százhalombattán és Füzesgyarmaton épít villamos energiát termelő napelemparkokat a Mol. Az olajipari társaság fejlesztéséről a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója, Fasimon Sándor budapesti sajtótájékoztatón számolt be.

A három üzem építkezése márciusban indul összesen 37 hektáron. A napelemparkok várhatóan az év végéig elkészülnek, és

a megtermelt zöldáram mintegy 9000 tonna széd-dioxid-kibocsátást vált majd ki.

A naperőművek összesen 18 megawatt kapacitással működnek majd, és több mint 9000 háztartás áramszükségletét biztosítják.


Az új stratégia szabta meg az irányt

„A barnamezős beruházás költsége több milliárd forint, a pontos összeget a Mol üzleti titokként kezeli” - mondta az MTI kérdésére Fasimon Sándor. A társaság saját forrásból fedezi a költségeket. A projekt megtérülését az biztosítja, hogy a kötelező átvételi támogatás (KÁT) feltételei szerint valósítják meg. Ennek keretében a Mavir szabályozott áron veszi át a megtermelt energiát húsz évig.   

Fasimon Sándor közölte, a Mol 2030-ig szóló stratégiájában a megújuló energiatermelés mellett is elkötelezte magát. Felidézte, hogy a társaság idén januártól Mol Limo néven közösségi autómegosztó szolgáltatást is kínál, és hamarosan több száz elektromos töltőt állít fel a régióban a Next-E konzorcium keretében.

EnergetikaSzázhalombattaTiszaújvárosFüzesgyarmat

Hírlevél

Hirdetés